Gerold Dompig: ‘Kasantaroeno gaf porknokkers toestemming’

Frans Kasantaroeno, directeur van Stinasu, heeft volmondig bekend dat hij porknokkers toestemming gaf om in Brownsberg Natuurpark naar goud te zoeken. Dat zegt Gerold Dompig, voorzitter van het managementteam van de commissie Ordening Goudsector (OGS). Kasantaroeno heeft dit tijdens een ontmoeting met de OGS gezegd.
Maar Kasantaroeno zegt in een afzonderlijk gesprek met Dagblad Suriname dat hij nooit toestemming heeft gegeven. ‘Ik heb het al een paar keren gezegd. Ik heb niemand toestemming gegeven.  Ik heb nooit toestemming gegeven.’ Hij is juist nu bezig een onderzoek in te stellen naar het gebeurde. Het onderzoek moet uitwijzen wie de illegale goudzoekers fiat gaf.
Dompig is kort. ‘Hij heeft het toegegeven. Hij heeft ons zelf gezegd dat hij de jongens toestemming gaf en vertelde ons zelf dat hij een denkbeeldige lijn had getrokken en aan de jongens had gezegd waar en waar niet te mijnen.’ De OGS-topman vertelt verder dat Kasantaroeno tijdens dat gesprek zei dat hij niet wist dat waarmee hij bezig was, strafbaar was.
Intussen zal de OGS dit rapporteren aan de procureur-generaal.  Dompig  heeft sterk het vermoeden dat Kasantaroeno een tegenprestatie ontving voor het verlenen van toestemming.

error: Kopiëren mag niet!