ECD controleert winkels in Brokopondo

Op vrijdag 16 maart 2012 heeft de Economische Controledienst een bezoek gebracht aan het district Brokopondo. Dit, in  het kader van  reguliere controleactiviteiten. In totaal werden er 7 (zeven) winkels aangedaan, en wel 1 aan de Afobakkaweg, 2 te Klaaskreek, 2 in het centrum van Brokopondo en 2 te Afobakka, nabij het stuwmeer.
Tijdens controle zijn de volgende feiten naar voren gekomen. In één van de winkels zijn er enkele vervallen producten aangetroffen, die terstond door de winkelier moesten worden vernietigd. Verder konden er geen inkoopbonnen overgelegd worden. De winkeliers houden zich ook niet aan de vergunningsvoorwaarden en worden er producten aan de man gebracht die volgens hun vergunning niet mogen. Vele producten, zoals uien, aardappelen, suiker  en keukenzout, hadden een ondergewicht. Er was geen prijsaanduiding op vele  artikelen en er was sprake van prijsopdrijving  in haast alle winkels.  Een blikje bruine bonen, waarvan wel de inkoopbon kon worden overgelegd, dat met de maximale winstmarge voor SRD. 4,50 aan de man moet worden gebracht, werd voor SRD 6 verkocht. Uien werden voor SRD 4,50 in plaats van SRD 2,75 verkocht. Ook voor gascilinders van 28 lbs moest SRD 60 worden neergeteld in plaats van SRD 51.
Uit gesprekken met de bewoners is duidelijk naar voren gekomen dat zij de hoge prijzen beu zijn en dat HI vaker de plaatsen moet aandoen en dat het niet bij een prikactie moet blijven.

error: Kopiëren mag niet!