Nationale Unie vraagt onderzoek pg in zaak mishandeling bestuurslid

De Nationale Unie (NU) vraagt in een brief aan de procureur-generaal om tot onderzoek en vervolging over te gaan in de zaak waarbij het bestuurslid MdV is mishandeld. In de avond van vrijdag 16 maart 2012 omstreeks 20.40 uur is het bestuurslid om voor haar onbekende redenen te Paramaribo zeer ernstig mishandeld en met de dood bedreigd. Er zouden circa 10 getuigen zijn die deze mishandeling hebben gezien, zegt NU. De reden voor deze mishandeling is niet bekend, maar in de brief aan de procureur-generaal wordt wel de naam van een zekere AvE van een beveiligingsbedrijf genoemd. Ook het autokenteken wordt aangegeven. Het beveiligingsbedrijf zou door de regering voor de beveiliging van de ministers en president worden ingehuurd. Uitdrukkelijk verzoekt Nationale Unie (NU) deze voornoemde zeer ernstige mishandeling en met de dood bedreiging te onderzoeken en strafrechtelijk te vervolgen, waarbij het vrouwelijke bestuurslid zich zou willen aangeven als benadeelde partij, schrijft Mahin Jankie, voorzitter van de Nationale Unie de procureur-generaal.
In een e-mail aan Jankie laat het bestuurslid weten dat ze voorlopig haar werkzaamheden niet kan verrichten, omdat ze vrijdagavond is geslagen met een glas/ fles op haar achterhoofd en vervolgens getrapt van een betonnen trap naar beneden en aan haar haren gesleurd over de betonnen vlak /erf. Daarna zijn op brutale wijze trappen en klappen toegediend. “Ik stond op en kreeg met een vlakke hand nog een harde klap in het gezicht met de woorden: “ik vermoord je , je weet niet wie ik ben en ik schiet je dood”. En dat is meerdere malen herhaald.
“Ik probeerde de politie op te bellen en toen riep hij: ‘bel maar de politie, die kan mij niks maken’. Toen zei hij wederom dat hij me neer zou schieten en ging hij naar de auto. De buurvrouw duwde me in haar kamer en zette die op slot. Ik kreeg te horen van de politie dat ze onderweg waren, maar ik hoorde die man nog buiten de deur tekeer gaan. Daarna hoorde ik de politiesirene en ik kwam naar buiten om te kijken, maar dat was zijn auto zelf. Ik denk dat het een dienstauto is, omdat ik zulke auto’s zie bij de begeleidingen van ministers en president”, schrijft het slachtoffer verder in de e-mail aan NU-voorzitter Mahin Jankie.
“Er waren zeker 10 getuigen aanwezig. Maar ik snap er helemaal niets van. Ik begrijp niet waar ons land naartoe gaat”, merkt het slachtoffer verder op in de e-mail.

error: Kopiëren mag niet!