Misiedjan belooft Campagne nieuwe functie

Justitieminister Martin Misiedjan heeft zijn onderdirecteur Patrick Campagne een nieuwe functie beloofd. Dat verneemt de krant van zijn bronnen. De campagnevoerende Campagne werd na de persontmoeting met de pers  door de minister opgeroepen. Tijdens dat onderhoud werd de man gezegd dat hij een nieuwe functie krijgt.
Na die ontmoeting vergaderde Campagne verder met de directeur. Tijdens dat gesprek zou door Campagne zijn gezegd dat de nieuwe functie die hem wordt aangeboden op hetzelfde niveau van het onderdirecteurschap moet zijn.
Volgens ingewijden is Misiedjan zijn blunders op deze manier aan het opruimen.  Voor de ontmoeting met Campagne zei hij dit: ‘Op een bepaald moment vond ik het nodig om hem te ontlasten. Het is heel normaal.’ De bewindsman is volgens de wet nooit bevoegd geweest om Campagne te ontlasten van zijn taken. Dat kan alleen de president middels een resolutie doen. Dit betekent dat Campagne in feite nog steeds waarneemt.
Verder blijkt dat volgens artikel 22 van de Personeelswet Campagne  stilzwijgend in die functie is benoemd. In dat wetsartikel staat dat een ambtenaar die aan alle wettelijke vereisten voldoet om die functie te bekleden, na een jaar te hebben waargenomen, stilzwijgend in die functie wordt benoemd. Campagne werd per 1 november 2010 belast met de waarneming van het onderdirectoraat Algemeen Beheer.  Volgens de wet werd hij dan stilzwijgend op 1 november 2011 benoemd in die functie.
Campagne zei aan journalisten dat hij nog nooit in zijn leven zo een vernedering heeft meegemaakt. Eerst zegt de bewindsman hem op een laconieke manier  dat hij is ontlast. Om de humiliatie compleet te maken, werd aan drie beveiligingsambtenaren de opdracht gegeven om Campagne naar zijn werkkamer te begeleiden. Hij moest alle bezittingen van het ministerie afstaan. Ook de dienstwagen. ‘Ik ben met een taxi naar huis gegaan.’

error: Kopiëren mag niet!