Strafzaak tegen inspecteur nog niet afgerond

Op 30 augustus 2011 heeft politie-inspecteur Hugo N. de 21-jarige Abdel in zijn onderbeen geschoten. Rechter Sieglien Wijnhard hoorde het slachtoffer in deze zaak.  Abdel verklaarde gisteren dat hij een biertje stond te nuttigen. Op een bepaald moment kwam de politieman aanrijden. Hij gaf Abdel de opdracht om zich te verwijderen van de plaats. Het slachtoffer vroeg toen aan de inspecteur wat de reden hiertoe was. Abdel kreeg een duw. Hij werd boos en reageerde met te zeggen dat de politieman hem niet moest aanraken. Daarop gaf de inspecteur het slachtoffer nog een duw, nu  met beide handen. Het slachtoffer kwam op zijn zitvlak te vallen. Hij stond op en pakte zijn biertje van een kolom. De inspecteur kwam weer op hem af en gaf hem voor de derde keer een duw. Volgens het slachtoffer  kwam hierdoor  het blikje met bier ongelukkigerwijs terecht op de politieman.  Volgens de inspecteur heeft Abdel de handeling opzettelijk gepleegd.  Dit was dan ook de reden dat de inspecteur het slachtoffer als een verdachte behandelde. De inspecteur haalde zijn dienstwapen tevoorschijn en loste twee schoten links en rechts van de verdachte. Deze twee schoten werden door de inspecteur getypeerd als waarschuwingsschoten. De officier van justitie maakte hierop de opmerking of waarschuwingsschoten niet in de lucht moeten worden gelost. De inspecteur gaf aan dat hij in een veilige richting had geschoten. Het slachtoffer beweerde dat de inspecteur samen 4 schoten had gelost. Twee daarvan hebben het slachtoffer geraakt.
De inspecteur beweerde dat het slachtoffer midden op het wegdek zat toen hij kwam aanrijden. Hij moest snel op het rempedaal trappen om zijn wagen tot stilstand te krijgen. Hij sommeerde het slachtoffer zich te verwijderen van het wegdek. Tijdens het verhoor van de verdachte en het slachtoffer was de rechter genoodzaakt het proces een aantal keren af te hameren. Toen de inspecteur de gelegenheid kreeg om vragen aan het slachtoffer te stellen via de rechter is het helemaal verkeerd gegaan. Abdel  was geïrriteerd, waarna de rechter besloot om het verhoor af te sluiten en het slachtoffer te sommeren de zaal te verlaten. Op 3 mei komt de vervolgingsambtenaar met haar strafvoorstel in deze zaak. De inspecteur is niet aangehouden. Hij werd aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!