BVD-structuren Nickerie massaal overgestapt naar De Nieuwe Leeuw

Nagenoeg het gehele afdelingsbestuur en de zestigtal kernen van de BVD in Nickerie hebben zich onlangs afgeschreven bij de BVD en zich overgeschreven naar De Nieuwe Leeuw (DNL), de afsplitsing van deze partij onder leiding van ir. Dharm Mungra. Door Delano Brewster van het afdelingsbestuur Nickerie werden de afschrijvingsformulieren gisteren ingeleverd op het BVD-secretariaat in Paramaribo. De structuren kunnen zich niet terugvinden in de koers welke door voorzitter Dilip Sardjoe van de BVD is ingeslagen en hebben daarom besloten hun eigen weg op te gaan.  Ook in de andere districten verlopen de overschrijvingen van de verschillende kernen vlot en hebben zich inmiddels landelijk reeds 147 van de 303 kernen die het vertrouwen in het bestuur Sardjoe hadden opgezegd, bij DNL aangesloten.
Opmerkelijk is dat eerder Djwalapersad en dr. Mohan al uit de BVD vertrokken. Die hadden zich aangesloten bij een afsplitsing van de BVD, Naya Kadam. De vraag rijst hoeveel mensen de BVD nu nog over heeft of ze een papieren tijger is die van daaruit een positie zoekt binnen de NDP. De BVD werd opgericht na het weglopen van 5 DNA-leden uit de VHP in 1996. Men formeerde toen de regering Wijdenbosch. Twee jaar erna kwam er een scheuring in de BVD toen Atta Mungra eruit trad en hij richtte toen de PPP op. Djwalapersad trad later ook uit de BVD en richtte Naya Kadam op. Geen van eerder genoemde partijen bestaan nog of hebben politieke waarde. Thans is het de zoveelste scheuring binnen de BVD. Wat over is onder leiding van voorzitter Dilip Sardjoe geeft het op en wenst op te gaan in de NDP. De BVD heeft nooit DNA-zetels gehaald.

error: Kopiëren mag niet!