Wie wordt Nationaal 4de klasse biljartkampioen

Er ziet ernaar uit dat de Nationaal 4de klasse Biljartkampioenschappen zal gaan tussen regerend kampioen Hedwig Valies, de briesende leeuw Stanley Kwasiba, de vuurspuwende draak Kevin Liu en de snipper Soeban Wongsowidjodjo. In poule 1 zal Kevin Lui van biljartclub Moengo op de eerste plaats eindigen en Hedwig Valies van Vos op de tweedeplaats. In poule 2 zijn alle kaarten nog open wie op de eerste plaats gaat eindigen. zowel Soeban als Stanley maken kans erop. Soeban Wongsowidjodjo speelt voor biljartclub Moengo, terwijl verliezend finalist van vorig jaar Kwasiba, voor Vos speelt. De finale wordt zondag 4 maart gespeeld in de biljartclub van Vos. Het aanvangsuur is 12.00 uur. Dagblad Suriname sprak met de vier finalisten.
‘ Ik zou heel graag met Kwasiba willen spelen in de finale’, zegt Valies aan Dagblad Suriname. ‘ Het is gewoon het feit dat we van de biljartvereniging zijn. Daardoor ken ik de zwakke punten van hem. Maar omgekeerd kent hij ook de zwakke punten van mij. Overall heb ik alle drie finalisten geobserveerd, ik weet nu wel waar hun zwakke punten zijn. Een ding kan ik wel zeggen, alle drie zijn geduchte tegenstanders. Maar nadat ik zijn zwakke en sterke punten heb bekeken, zeg met 100 % vertrouwen: “ Ik word weer kampioen”. Zo optimistisch ben ik’, zegt regerend kampioen Valies als laatste.
‘ De Nationale 4de klasse biljartkampioenschapstrofee gaat deze keer zeker richting Moengo’, zegt de 25 jarige biljarter Kevin Lui van Moengo. ‘Of ik het meeneem of Soeban Wongsowidjodjo, maar het kampioenschap gaat naar Moengo. Dat staat 100 % vast. Het is de eerste keer dat ik meedoe aan dit toernooi. Mijn voorbereiding was niet zo optimaal te noemen, maar desondanks heb ik me weten te plaatsen voor de finales. Verder zal de finale van de Nationale 4de klasse biljartkampioenschappen een Moengo aangelegenheid zijn. Ik zal alles doen om Kwasiba in de halve finale naar huis te sturen’, zeg Kevin Lui.
‘ Voor mij is de titel niet belangrijk, ik wil promoveren naar de derde klasse’, zegt Stanley Kwasiba. ‘ Om eerlijk te zijn moet elke biljarter volgens boeken een halfuurtje intensief per dag trainen en dat doe ik. Het is al mijn vierde jaar in de 4de klasse, en nu vind ik dat de tijd rijp is, om de stap te maken naar een hogere klasse. De laatste twee jaren ben ik op de tweede plaats geëindigd. Als het gaat om de titel, dan heeft iedereen een kans. Het is 50-50. Verder maakt het nu niet uit met wie ik speel voor de titel. Het is gewoon een goede moyenne halen en naar de derde klasse promoveren’, zegt verliezend finalist Stanley Kwasiba.
‘ Het wordt een finale tussen twee Moengonezen in Paramaribo’, zegt de biljarter Soeban Wongsowidjodjo van Moengo. ’Het is wel een prestatie voor mij dat ik zonder enige goede voorbereiding de finale heb gehaald. Ik was namelijk meer bezig met de volleybalclub van Moengo. Als we ook kijken dat dit de eerste keer is dat ik meedoe aan dit biljarttoernooi. Ik zeg het ook hoe je het draait of keert. De Nationale 4de klasse biljartkampioenschapstitel gaat naar Moengo’, zegt de 23 jarige biljarter.

error: Kopiëren mag niet!