Tammenga bekert verder

Donderdag plaatste SV Tammenga zich voor de volgende ronde van SVB-bekercompetitie door met 3-2 te winnen van SV Flora na een 1-1-ruststand. Eersteklasser Tammenga begon heel goed aan deze wedstrijd en kwam zelf heel vroeg op een 1-0-voorsprong in het NGVB-stadion. Het was de speler Quince Engelhart die het doelpunt scoorde. Maar buiten ieders verwachting kwam Flora van de NGVB langzij. Het was de U-20-speler Anthony Tinhuil die ploegen op gelijke hoogte trok in de 37ste minuut, 1-1. Dit werd tevens de ruststand.
In de tweede helft begon Flora heel goed. Valentino Wilsterman gaf ze een 2-1-voorsprong in de 53ste minuut. Zes minuten later herstelde Tammenga zich goed door 2-2 te scoren. Giovanni Molly scoorde in de 59ste minuut. Tien minuten later ging echter alles mis voor Flora. Ragier Kasanwirdjo werd rood gekleurd door de arbiter. Hij pleegde een gelijkbenige tackle op zijn tegenstander. En nauwelijks twee minuten daarna scoorde Giovanni Molly zijn tweede en Tammenga’s derde doelpunt; 3-2.
De uitgestelde bekerwedstrijd tussen Amardeep en Boma Star wordt op dinsdag 06 maart 2012 om 20.00 u ingehaald op het speelveld van Pehchan.