Nieuw bestuur Surinaamse Vereniging van Reken- en Wiskundeleraren

Bij enkele kandidaatstelling  is op woensdag 29 februari 2012  op de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur gekozen voor de SVWR. De gekozen voorzitter van dit nieuwe bestuur is de heer Ewald Levens, docent wiskunde. De overige bestuursleden zijn Annelies Sabajo –Daans (docent economie), Helianthe Wolfjager-Limon (onderwijskunde), Ashok Rambali (wiskunde) en  Sanjay Autar (wiskunde). De SVWR stelt zich ten doel  de kwaliteit van het wiskunde – en rekenonderwijs in Suriname te verhogen. Reken-  en wiskundevaardigheden zijn fundamentele vaardigheden om actief  deel te nemen in het maatschappelijk proces. In ons land blijken de bovengenoemde vakken ervaren te worden als “probleemvakken”. Zowel op macro-, meso- als micro-niveau wordt getracht hierin verandering te brengen. Uit verschillende evaluatierapporten van het Minov  blijkt dat er verschillende knelpunten te identificeren zijn met betrekking tot het onderwijs in het algemeen  en het wiskunde – en rekenonderwijs in het bijzonder.
Elke actieve leraar wordt steeds uitgedaagd om met beperkte middelen maximaal resultaat te halen.  Voor goed wiskundeonderwijs is het noodzakelijk dat de leerling ook goed rekenonderwijs moet hebben gehad.  Het bestuur Levens zal een beleidsplan opstellen, waarbij activiteiten voor de komende jaren zullen worden vastgelegd. In dit plan zal zondermeer prioriteit worden gegeven aan het rekenonderwijs op de basisschool.
Met medewerking van het Minov zal een workshop “Knelpunten in het rekenonderwijs” worden gehouden voor de leerkrachten van de 5e en de 6e klas van de basisscholen in Paramaribo  en zal binnen de opleiding Wiskunde van het IOL de specialisatie “Rekenen” geïntroduceerd worden. Deze wiskunde- en rekendocenten  zullen dan worden ingezet op de pedagogische instituten.

error: Kopiëren mag niet!