Klaagzang bij viering 65 jaar Arbeidsinspectie

Inspecteur – generaal Sammy Ramjiawan van de Arbeidsinspectie heeft gisteren bij de viering van 65  jaar van deze werkarm van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) een aantal zaken aangehaald de Arbeidsinspectie rakende, die niet in goede aarde is gevallen bij ATM–minister Ginmardo Kromosoeto. Ramjiawan somde een aantal tekortkomingen op van de Arbeidsinspectie, de beëdiging van de arbeidsinspecteurs tot buitengewoon agent van politie die te lang op zich laat wachten,  het niet adequate wagenpark, de verouderde arbeidswetgeving en de huisvesting. ‘Het past niet bij een feest om een aantal zaken zo rauw te brengen’, zei Kromosoeto gisteren. De bewindsman zegt dat wanneer de Arbeidsinspectie besproken wordt op andere aangelegenheden hij de inspectie, die zijn baby is, altijd in verdediging neemt.
Volgens de minister geeft hij toe dat de bevorderingen te lang op zich laten wachten. Ook had Kromosoeto het graag dat het personeel liever gisteren dan vandaag zijn intrek had genomen in het pand aan de Watermolenstraat. ‘Ik geef mezelf een onvoldoende wat betreft het pand aan de Watermolenstraat.’ De minister hield de aanwezige arbeidsinspecteurs een spiegel voor. Zo merkte de ATM – bewindsman op dat indien er een advies uitgebracht moet worden door de Arbeidsinspectie, dat ook snel moet gebeuren. Kromosoeto haalde een voorbeeld aan van een onderdirectoraat dat langer dan zes maanden op een advies wacht. Voorts merkte de minister ook op dat indien een dienstopdracht wordt gegeven, dat ook daadwerkelijk uitgevoerd moet worden. Aan Dagblad Suriname zei de bewindsman dat nog voor eind van 2012 invulling gegeven zal worden aan de tekortkomingen op de Arbeidsinspectie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!