Bromfietser ontweek dood door te springen

De eigenaar van een bromfiets (r) en een taxichauffeur proberen politieagenten te overtuigen van hun gelijk. De bromfietser werd eerder deze week door de taxichauffeur aangereden toen hij komende vanuit de Van ’t Hogerhuysstraat de Slangenhoutstraat opreed richting stad. Een taxichauffeur verleende daarbij geen voorrang en reed de man aan, het voertuig daarbij enkele meters meeslepend. Door van de brommer af te springen, redde de man zijn leven. Hij was dan ook behoorlijk ontstemd toen politieagenten arriveerden op de plek des onheil. De bromfietser was verhit en spuugde zijn gal uit over de taxi driver, zodanig dat een van de agenten hem tot orde moest roepen. Volgens de bromfietser werd hij aangereden, omdat de autobestuurder bezig was met een mobieltje

Politieagenten maken procesverbaal op van het gebeurde op de hoek van de Slangenhoutstraat en de Van ’t Hogerhuysstraat, waar een bromfietser (r) ternauwernood aan de dood ontsnapte. (foto: Guno Dors)

aan zijn oor, waardoor hij niet op tijd kon afremmen om de aanrijding te voorkomen. Overigens is het schering en inslag bij de kruising van de Slangenhoutstraat en de Van ’t Hogerhuysstraat dat
autobestuurders geen voorrang verlenen aan bromfietsers, die volgens de voorrangsregels mogen doorrijden indien zij komen vanuit de richting Van ’t Hogerhuysstraat. De laatstgenoemde weg is immers een voorrangsweg. Naast het gewoon doorrijden, maken autobestuurders het bromfietsers behoorlijk lastig op de hoek van deze kruising door zodanig te stoppen dat het bromfietsen- en fietsenverkeer wordt gestremd. Deze situatie doet zich ook voor bij de nabijgelegen kruising kort voor de brug over het Saramaccakanaal, tussen de Noordelijke Industrieweg en de Van ’t Hogerhuysstraat. (DRP)

error: Kopiëren mag niet!