Opleidingscoördinator Engels weerspreekt minister en onderdirecteur Minov

Het probleem van de accommodatie van de docenten van de opleiding Engels  in Nickerie is volgens minister Raymond Sapoen en onderdirecteur Kenneth Biervliet van Onderwijs en Volksontwikkeling opgelost. De opleidingscoördinator Engels, dr. Robby Morroy, geeft aan dat hij wel begrepen heeft dat er  informeel toezeggingen zijn gedaan. Echter heeft hij geen schriftelijke mededeling gehad. Voor hem is dus het accommodatieprobleem van de docenten nog niet opgelost.
Volgens Biervliet heeft het ministerie ingegrepen door twee alternatieven aan te dragen. De docenten mogen kiezen om hun intrek te nemen in hotel Concord of in Royal Inn. De opleidingscoördinator had in zijn eerdere schrijven reeds aangegeven dat hotel Concord niet voldoet aan de eisen.  Morroy vindt geen van de twee aangeboden alternatieven acceptabel.
Morroy zegt begrepen te hebben dat de docenten van andere opleidingen hun intrek nemen in hotel  Regency. Maar de opleiding Engels heeft een standpunt ingenomen. Er is een brief vanuit het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling de deur uitgegaan, waarin het ministerie aangeeft dat de docenten van het IOL tijdens hun verblijf in Nieuw Nickerie gebruik moeten maken van het Staatslogeergebouw. ‘Deze brief moet door het ministerie teruggenomen worden.’ Ook wordt er uitgekeken naar een antwoord vanuit het ministerie op de brief van de opleidingscoördinator.
De docenten Engels reizen slechts twee keren in de maand naar Nickerie af. Zij verblijven maar een avond in Nickerie. De opleidingscoördinator zegt dat hij dit probleem had voorzien, vandaar dat er was geweigerd om met de opleiding Engels in Nickerie te  beginnen. De docenten verzetten zich om hun intrek te nemen in het  Staatslogeergebouw, omdat het een  gebouw  is om te logeren en niet om te werken. Morroy legt uit dat wanneer de docenten terug zijn van de colleges, zij nog ‘s avonds moeten kunnen  werken om zich voor te bereiden op de volgende collegedag. Het Staatslogeergebouw heeft geen tafels en bovendien moeten de bedden gedeeld worden. Het enige wat de docenten vragen, is een behoorlijke accommodatie met de minimale voorzieningen, zegt de opleidingscoördinator.

error: Kopiëren mag niet!