Veroorzaker aanrijding met dodelijke afloop krijgt 6 maanden cel

Dewperkash Ramdjoe werd tot 6 maanden veroordeeld. Hij heeft op 5 juni 2011 de 29- jarige duorijder Radjes Debidien dodelijk aangereden. Kantonrechter Daniële Karamatali veroordeelde Ramdjoe voor het feit dat hij onder invloed plaats had genomen achter het stuur en dat hij de veiligheid van het verkeer in gevaar heeft gebracht. Ook werd hem verweten dat hij met getinte ruiten heeft gereden. Echter rekende de magistraat de dood van Debidien niet toe aan schuld van de verdachte. De rechter legde Ramdjoe, die reeds op vrije voeten was, een straf op van 8 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Voor het overtreden van de Rijwet, namelijk rijden onder invloed en rijden met getinte ruiten, werd een boete van SRD 250 aan de verdachte opgelegd. Bij niet-betaling van de boete moet Ramdjoe 2 weken extra zitten.
Uit het onderzoek is gebleken dat de personenauto van Ramdjoe over de Leiding 7A reed, komende vanuit de richting van de Commissaris Weytingweg gaande richting Noordpolderdam. Ter hoogte van pand no. 20 kwam uit tegenovergestelde rijrichting een bromfietser met een duorijder zonder uit te kijken de weg op. Bij het beschrijven van een linkse bocht kwam juist op dat moment de autobestuurder, die onder invloed verkeerde van alcohol, op de rijhelft van de bromfietser, met het noodlottig gevolg.
Per ontboden ambulance werden de twee gewonden op de brommer vervoerd naar de Spoedeisende Hulp, waar zij ter verpleging in de ziekeninrichting werden opgenomen. De bromfietsbestuurder werd na medische behandeling de volgende dag heengezonden. De duorijder kwam op 6 juni 2011 op de afdeling Intensive Care te overlijden.
De verdachte heeft de straf reeds in voorarrest uitgezeten. Het rijbewijs van Ramdjoe werd gedurende 6 maanden ingevorderd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!