SRD 10.000 beloning voor terugvinden beroofd geldsbedrag

De benadeelde van een beroving die zich op donderdag 9 februari heeft voorgedaan aan de Veldhuizenlaan, looft een geldsbedrag van SRD 10.000 uit aan de tipgever wiens informatie kan leiden tot het terugvinden van het geldsbedrag. De benadeelde die uit vrees voor meerdere berovingen anoniem wenst te blijven, verduidelijkt dat het om een vrij groot geldsbedrag gaat dat buitgemaakt is. ‘Geheimhouding van de informant is gegarandeerd. Ook al krijg ik een deel van het geld terug, de persoon krijgt toch zijn beloning’, stelt hij voorop. Personen kunnen contact opnemen met de nummers van politie Uitvlugt (464444 of 498045 of 08371944).
Beveiligingscamera’s hebben ook de wagen op beeld kunnen vastleggen waarmee de mannen ervandoor zijn gegaan na hun daad. Het vermoeden bestaat dat er twee of meer mannen in de wagen zaten. Het is de benadeelde niet gelukt het kentekennummer van de wagen te noteren. Het betreft een Toyota Ipsum in de kleuren bordeaux aan de bovenzijde en crème aan de onderzijde. Op de camerabeelden zijn wel de daders te zien, maar helaas zijn ze onherkenbaar.
De benadeelde vertelt hoe het aan toe is gegaan op die bewuste dag. Hij is eerst geld gaan wisselen bij een cambio. Daarna vervolgde hij zijn weg naar een winkelier. Daar aangekomen, stapte hij uit de wagen en stapte de winkel binnen voor het ophalen van een bepaald geldsbedrag. Het geld zou hij vervolgens op de bank gaan storten. Hij stapte de winkel uit, ging zijn wagen in en begon te rijden in de Veldhuizenlaan toen hij aan zijn stuur merkte dat iets niet pluis was met de banden. Hij stapte uit en merkte dat een van de banden plat was. Zonder de wagen op slot te doen, concentreerde hij zich op het verwisselen van de band. Opeens werd zijn aandacht afgeleid door het dichtklappen van een van de portieren. Toen hij opkeek, zag hij nog net de rug van een man van Creoolse afkomst met kortgeknipt haar en forsgebouwde postuur weglopen met de tas inhoudende het groot geldsbedrag en plaatsnemen in de bordeaux Рcr̬me gelakte Toyota Ipsum. Volgens de benadeelde had de man een geschatte lichaamslengte van 1.80 meter en had een lichtbruine lichaamskleur. Hierna reed de wagen met een vaart weg.
Achteraf bleek dat de benadeelde niet te kampen had met een lekke band, maar dat de lucht van een van zijn banden ontsnapt was. Het leeg laten lopen van de banden is vastgelegd op de beveiligingscamera’s van de betreffende winkel waar hij een bepaald geldsbedrag in ontvangst heeft genomen. Ook is duidelijk te zien op de beelden dat de Toyota Ipsum een paar rondes heeft gemaakt gedurende de tijd dat de benadeelde zich in de winkel bevond. Het vermoeden bestaat dat hij daarna achtervolgd is. ‘Wanneer je denkt aan beroving dan denk je eraan dat je wordt klemgereden. Maar niet op zo een manier, dat mijn band eerst wordt leeggehaald en dat ze gewoon ervandoor gaan met de tas.’ Tegelijkertijd is hij opgelucht dat de wagen niet op slot was, zodat de rovers geen geweld hoefden te gebruiken. ‘Want misschien zouden ze dat wel doen wanneer ik de wagen eerst op slot zou doen en daarna de band zou verwisselen.’ De benadeelde voelt zich helemaal niet meer veilig. Het politieonderzoek in deze zaak duurt nog voort.
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!