OM eist vrijspraak in zedenzaak kindertehuis Commewijne

Het Openbaar Ministerie (OM), vertegenwoordigd door Duncan Nanhoe, heeft vrijspraak geëist tegen Henk en zijn vrouw Hermiene, in de zeden- en mishandelingszaak van een tehuis. Het OM heeft een requisitoir van bijkans 2 uren gevoerd. Nanhoe heeft alle verklaringen van de slachtoffers, welke zijn afgelegd bij de politie alsook bij het gerechtelijk vooronderzoek (gvo), meegenomen in zijn strafvoorstel. Het blijkt dat enkele van de kinderen terug zijn gekomen op hun eerder afgelegde verklaringen. Ook zijn bepaalde van de kinderen niet consequent gebleven. De ovj gaf aan dat hij wel sterke vermoedens heeft over het gebeurde, echter kan hij niet komen tot het overtuigend bewijs. Wat Nanhoe zich afvraagt, is hoe de kinderen een uitgebreide verklaring hebben afgelegd bij de politie, terwijl ze tijdens het gvo moeilijk of nauwelijks uit hun woorden konden komen. Het is de openbare aanklager niet gelukt om harde feiten uit de kinderen te halen. Daarnaast nam het OM de verklaringen van de naaste buren  mee als bewijs. Elk van de buren verklaarden dat zij nooit iets verkeerd of ongeoorloofd hadden opgemerkt. Zowel Henk als Hermiene beweerden dat zij ter correctie wel af en toe een tikje hebben gegeven aan de kinderen. Hermiene had zich hiervoor verontschuldigd.
‘Ik maak mij helemaal niet druk; ik ga er vanuit dat er vrijspraak komt’, zegt Henk D. desgevraagd aan Dagblad Suriname. Henk D. had eerder reeds het gevoel geopperd dat de officier van justitie vrijspraak zou vragen. ‘Als ik me niet schuldig heb gemaakt aan welk strafbaar feit dan ook, weet ik dat ik vrijkom. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit kinderen seksueel heb misbruikt. Ik hou van kinderen’, waren de woorden van Henk.
Henk wordt ervan verdacht  in de periode tussen 23 juni 2010 tot en met 14 maart 2011 ontuchtelijke handelingen met kinderen van een tehuis te hebben gepleegd. Dit alles vond plaats in het district Commewijne te Tamanredjo.  Aan Henk worden in totaal 8 feiten ten laste gelegd en aan de echtgenote 7 strafbare feiten. Beide verdachten zijn momenteel op vrije voeten. Zij moeten wel op de volgende zitting aanwezig zijn. De raadslieden Raoel Lobo en Joan Nibte zullen nog pleiten voor hun cliënten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!