Indian Extravaganza, een heel andere beleving

Indian Extravaganza is een heel andere beleving, die men zal ervaren op zondag 26 februari op de Pier van Hotel Torarica. Volgens de programmeur van het evenement Ann Hermelijn, zal de show plaatsvinden in het kader van de Miss India-week. Het is heel mooi en toen hebben we het initiatief genomen om de Indian Extravaganza neer te zetten, vertelt Hermelijn. We hebben de kans aangegrepen om Raj Mohan in ons programma op te nemen, omdat hij momenteel in ons land is. Hij is een hindoestaanse zanger en componist en  is oprichter en artistiek leider van verschillende muziekformaties, zoals het Raj Mohan Ensemble, Vistar en Shai’rana. Met deze formaties treedt hij al sinds 1984 op in binnen- en buitenland.Raj Mohan heeft zich met zijn muziekgroep het Raj Mohan Ensemble toegelegd op het brengen van khayal, thumri’s, ghazals, nazms, en bhajans in de klassieke, semi- en lichtklassieke zangstijl van Noord-India. Om de authenticiteit van de gekozen stijl te behouden, speelt het ensemble tijdens liveconcerten uitsluitend op akoestische instrumenten. De zanger bespeelt zelf het harmonium/tanpura en wordt verder begeleid – afhankelijk van het genre – op tabla (slag), sitar (luit), sarangi (strijk) en tanpura (snaar). We hebben ook onze eigen bekende Kries Ramkhelawan, die zal optreden met de Saathi Music Group. Ramkhelawan is de Baithak Gana king en presenteert altijd een zeer gevarieerd repertoire. Het publiek zal ook mogen genieten van Aida Zeefuik, die heel mooi kan zingen. Zij treedt soms op met de groep Masoes. We hebben ook klassieke dans, de beste tablaspeler van het westelijk halfrond Shailendra Madarie en tazzamuziek. Om het apart te maken hebben we gekozen voor de Surinaamse rock/funk groep Apoplectic en One Choice Brassband. Volgens Hermelijn gaat het niet alleen om de hindostaanse cultuur. De rockgroep en brassband zullen het tot een heel aparte belevenis maken.

error: Kopiëren mag niet!