Drugskoerier gaat voor 15 maanden de bak in

Mariska Grant is tot 15 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens uitvoer van drugs. Op de luchthaven werd in haar koffer  2,330 gram cocaïne aangetroffen. Het verboden spul was in de dubbele bodem van haar bagage verstopt. Het BID-team merkte iets verdachts op tijdens het scannen van de koffer. Met toestemming van Mariska werd de koffer geledigd. Uiteindelijk werden er vier pakken drugs van bijkans 2½ kilo coke ontdekt. Grant beweerde op dat moment echt niet te weten hoe de drugs in haar koffer terecht waren gekomen.
Officier van justitie Nirmala Maikoe had een strafvoorstel gedaan van 2½ jaar en een boete van SRD 4.000, te vervangen door 3 maanden hechtenis. Zij achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen. De officier van justitie gaf aan dat in Nederland een gram coke voor 35 euro wordt verkocht.
Advocaat Joan Nibte pleitte dat er geen wettig en overtuigend bewijs in deze zaak is geleverd. De politie zou zaken niet hebben onderzocht. Volgens de raadsvrouw kon aan haar cliënt geen uitvoer, maar bezit worden verweten. “Het dossier is een verslag zonder verificatie”, merkte Nibte op. De raadsvrouw kon zich niet terugvinden in de eis. Zij verzocht de rechter om haar cliënt vrij te spreken. Zij heeft 5 kinderen te verzorgen. De reis van Grant was naar België.
Rechter Marie Mettendaf achtte bezit van de cocaïne  wel bewezen. Zij legde, rekening houdend met alle omstandigheden, een straf op van een jaar en 3 maanden met aftrek en een boete van SRD 4.000, subsidiair 2 maanden hechtenis. Grant blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!