Afrikaanse president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo aangekomen

De president van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang  Nguema Mbasogo, werd gisteren op de internationale Johan Adolf Pengel Luchthaven ontvangen door zijn ambtsgenoot president Desi Bouterse en de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. Hij landde op het vliegveld met zijn eigen vliegtuig omstreeks 4 uur gistermiddag. De president is aanwezig in Suriname in verband met een staatsbezoek. Hij werd ook welkom geheten door de districtscommissaris van Para en Wanica, respectievelijk Jerry Miranda en Ravin Jiawan.
De kinderen van het district Para wachtten de president af om hem te verwelkomen en te begroeten. In dit kader hebben zij Afrikaanse zang en dansoptredens opgevoerd. Door de Afrikaanse president is eerder gesteld benieuwd te zijn naar zijn nazaten in Suriname. Door hem en president Bouterse zullen gesprekken met betrekking tot samenwerking gevoerd worden. Equatoriaal-Guinea staat namelijk bekend om zijn aardolieproductie. De Afrikaanse presidentiële delegatie verblijft een week lang in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!