Vooruitbetalen PL-route gaat niet altijd gesmeerd

De introductie van vooruitbetalen op de PL- route wordt niet door alle passagiers in dank afgenomen. Vrijdagmiddag was het een gehaal en getrek tussen een buschauffeur en een passagier. De mannelijke passagier weigerde om vooruit te betalen. De boze  man die een mes bij zich had, wilde de buschauffeur te lijf gaan, maar collega-buschauffeurs konden dit voorkomen. De man stapte uit de bus en liep weg. De buschauffeur die verder ging met het ophalen van het geld, ontdekte dat de een voor de achterste stoel met een mes was opengereten. Er zijn scheuren aangebracht op het zitvlak en de rugleuning. Thuis aangekomen, ontdekte de chauffeur dat er een diepe lange streep aan de hele linker zijwand van de bus was getrokken. Dit heeft hem een schade van ruim SRD 1800 opgeleverd.
Behalve de passagiers ondervinden de buschauffeurs ook tegenwerking van de wilde PL- bussen bij de eindhalte te Lelydorp. Doordat de mensen het ophalen te tijdrovend vinden, lopen zij een eindje verder om een losse bus te pakken. Die staan bij de VCB Lelydorp geparkeerd. Er is een regel dat losse bussen binnen een straal van 1 kilometer van de eindhalte geen passagiers mogen pikken.
Een buschauffeur geeft aan dat de buscontroleurs van TCT zich niet goed van hun taak kwijten. Zij weten wat de situatie is, maar treden niet op. Zijn hopen dat het ministerie van TCT de controle strakker zal uitoefenen. Aan de passagiers vragen zij om hun volledige medewerking te verlenen en zich te houden aan de regel.

error: Kopiëren mag niet!