‘Regering past verdeel en heers toe in kwestie bonden’

Ofschoon de regering welwillend is geweest bij de eisen die de politiebond en de vakbond bij Huize Ashiana hebben gesteld, schijnt ze het been stijf te houden als het gaat om andere bonden.  De brandweerbond en de vakbond bij het BOG zijn al geruime tijd in actie. De regering weigert echter tegemoetkomend te zijn naar deze bonden toe. Gisteren was er eindelijk contact tussen deze bonden en de regering, nadat  ze zich met hun protesterende leden verschanst hadden op het terrein van het regeringsgebouw.
Vandaag zal de brandweerbond samen met die bij het BOG in separate alv’s het besluit nemen of de acties worden opgeschort. De regering heeft bij monde van de vicepresident  gevraagd de acties voorlopig te beëindigen, zodat er onderhandeld kan worden. De brandweer strijdt voor uitvoering van hun Fiso 2-salarisreeks zonder toelagen, terwijl de bond bij het BOG  actie voert voor de betaling van de verhoogde kleding- en daggeldtoelage. Beide bonden hadden met betrekking tot hun eisen al overeenstemming bereikt met de respectieve ministers, in deze minister Martin Misiedjan en minister Celsius Waterberg. Het raadsvoorstel voor de aanpassing van de toelagen bij het BOG was al sedert vorig jaar doorgestuurd naar de RvM.

error: Kopiëren mag niet!