Misdadiger betuigt geen spijt

Gregory Café verwondde een man met een mes. Rechter Albert Ramnewash veroordeelde Café hiervoor tot een jaar gevangenisstraf. Dit vonnis was conform de eis van de officier van justitie.
Op 1 juli stond het slachtoffer voor een winkel. Hij dronk een biertje toen Café de winkel binnenstapte. Café gooide op gegeven moment een fles in de richting van het slachtoffer. Het slachtoffer werd geraakt. Hierna ontstond er een vechtpartij tussen de twee heren.  Café liep altijd met een keukenmes. Hij haalde het mes tevoorschijn en stak het slachtoffer op zijn rug.
Cafe verklaarde op eerdere zittingen dat het slachtoffer met een schaar op hem afkwam. Ter verdediging zou hij toen zijn mes tevoorschijn hebben gehaald en het slachtoffer daarmee een steek hebben toegebracht.
Het Openbaar Ministerie geloofde het verhaal niet. Het slachtoffer heeft op geen enkel moment Café iets aangedaan. Ook is later gebleken dat de verdachte zijn medecelgenoten heeft geterroriseerd. Café werd voor begeleiding gebracht naar een deskundige. Hij heeft echter niet meegewerkt aan het onderzoek. Cafe bekende het slachtoffer te hebben verwond met een mes, maar betuigde geen spijt.  De vervolgingsambtenaar eiste een straf van een jaar met aftrek.
Advocaat Stefani Amirkhan betoogde dat Café het feit volmondig heeft  toegegeven. Hij geeft ook toe reeds eerder door de kantonrechter te zijn veroordeeld. Dit feit heeft hij gepleegd om in de toekomst geen last te krijgen van het slachtoffer.  Volgens de advocaat is de verdachte psychotisch. Hij dient behandeld te worden. De raadsvrouw verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen.
Café had niets te zeggen in zijn laatste woord. De rechter was ervan op de hoogte dat de verdachte reeds eerder ter zake mishandeling was veroordeeld. Net als de openbare aanklager achtte de rechter het toebrengen van zwaar lichamelijke letsels wettig en overtuigend bewezen. De magistraat zag geen reden om af te wijken van de strafeis. Hij legde Café een straf op conform de eis van de officier en wel een jaar met aftrek. Café komt in juli vrij.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!