Hulp aan Haïti belangrijk voor Caricom-voorzitter Bouterse

Op maandag 13 februari 2012 is president Desi Bouterse met zijn delegatie vertrokken naar Haïti voor een werkbezoek als voorzitter van Caricom. In voorbereiding op de reis naar Haïti  ontving president Bouterse reeds zaterdag de secretaris-generaal van Caricom, Irwin La Rocque, op zijn kabinet in Suriname. Zaterdag en zondag werden voorbereidende werkbesprekingen gevoerd over zowel de situatie in Haïti als de aanstaande 23ste ‘Inter-Sessional Meeting’ die Suriname op 8 en 9 maart zal houden in Paramaribo. Maandagochtend vertrok de delegatie richting Haïti. Op Antigua werden vervolgens de vertrekkende voorzitter van Caricom, prime minister Denzil Douglas van St. Kitts &Nevis, en de vertegenwoordiger van de incoming chair uit St. Lucia opgehaald.
Het belang dat Caricom als gemeenschap stelt aan de wederopbouw en het welzijn van Haïti staat hoog op de agenda. Het Caribisch land kampt nog dagelijks met de gevolgen van de aardbeving van 2010.
Haïti heeft Bouterse geïnformeerd over de projecten die zijn opgezet. De gebieden waar urgent hulp nodig is, zijn geaccentueerd. In een persbericht schrijft het kabinet van de president dat het staatshoofd van Haïti, Michel Martelly, openhartig verslag heeft gedaan over de situatie in zijn land en de hulpvragen die nog openstaan. Voor vandaag heeft president Bouterse ontmoetingen met parlementsleden, ondernemers en Haïtiaanse jeugdambassadeurs. Ook zal hij een intentieverklaring tekenen met Haïti.

error: Kopiëren mag niet!