Politiebond eindigt beraad

De politiebond gaat weer vol aan de bak. De bond heeft kunnen bewerkstelligen dat  9 van de 11 toelages, die eerder door de overheid waren bevroren, weer op de loonslip prijken. De leden hebben dit ervaren als een overwinning en besloten dan ook om terstond het werk te hervatten.
Robby Ramjiawan, voorzitter van de Politiebond, vertelt aan Dagblad Suriname dat afgelopen vrijdag een principeakkoord werd bereikt met het Overlegorgaan (OO). In dat akkoord zijn twee toelages, die een algemeen karakter hebben, niet opgenomen. Het gaat om de ‘politietoelage’ en de ‘standplaatstoelage.’ Voor de rest zijn de 9 toelagen die in 2002 waren bevroren, gehonoreerd.
Eind april dit jaar mogen de agenten kijken of de toelages op hun slip voorkomen. Volgens Ramjiawan met terugwerkende kracht. ‘We hebben de regering gevraagd om met voortvarendheid aan dit akkoord te werken’, aldus Ramjiawan.
De politie ziet, naar gelang haar werkzaamheden, eind april de volgende toelages op haar loonslip: de commandanttoelage, de representatietoelage, de hulpofficiertoelage,  de recherchetoelage, TOHD-toelage, de huishuurtoelage, de nachtpremie, de arrestatieteamtoelage en de vaartoelage.

error: Kopiëren mag niet!