SVB Tuchtcollege behandelt vijf zaken

Woensdagavond hield het Tuchtcollege van de SVB haar reguliere zitting. Tijdens deze zitting werden er vijf zaken behandeld. Er waren 3 spelers van de Hoofdklasse en 2 van de Eersteklasse. Voorzitter Karel Zeefuik van het Tuchtcollege zegt aan Dagblad Suriname dat alle strafzaken een rustige sfeer had. Alle vijf spelers hebben toegegeven dat zij het feit hebben gepleegd. En de voorzitter van het Tuchtcollege is heel blij dat alle vijf spelers aanwezig waren op de zitting.
De zitting begon met de zaak van Daninhio Gill van Voorwaarts. Hij heeft tijdens de wedstrijd tegen Boskamp een elleboogstoot gegeven aan zijn tegenstander. Hij ontkende dit niet, maar zei wel dat hij dit niet opzettelijk heeft gedaan. Het Tuchtcollege veroordeelde hem tot 2 wedstrijden, waarvan 1 wedstrijd voorwaardelijk en een geldboete van SRD 30. De tweede zaak was die van Orlando Esajas van Tammenga. Hij had tijdens de wedstrijd tegen SNL deze ploeg een scoringskans ontnomen. Het college veroordeelde hem voor 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en geldboete van SRD 30. De derde zaak was die van Miquel Leyman van Leo Victor. Hij had tijdens de wedstrijd tegen Excelsior zijn tegenstander nagetrapt. Hij kreeg een straf van 1 wedstrijd onvoorwaardelijk.
De vierde zaak was ook tegen een Leo Victor speler. Bij deze ging het om Friso Mando. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan ernstig gemeen spel. Hij kreeg een straf van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en een geldboete van SRD 30. De laatste zaak was die van Clarence Stoward van Real Saramacca. Hij heeft tijdens de wedstrijd tegen ACoconut deze ploeg een scoringskans ontnomen. Hij kreeg een straf van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en een geldboete van SRD 30.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!