Straatrover gaat voor een jaar achter tralies

De 32-jarige Patrick Spa gaat ondanks zijn ontkenning voor een jaar de bak in. Op 12 november poogde Spa, die op een brommer zat, een taxichauffeur van zijn halsketting te beroven. Het gelukte de benadeelde om de verdachte een slag toe te brengen, waardoor Spa kwam te vallen. De benadeelde en de verdachte raakten hierna in een worsteling. Dit gebeurde in de beurt van de Centrale Markt.
Een getuige die anoniem wenst te blijven, verklaarde gisteren op de zitting dat zij de taxichauffeur vroeg om haar spullen in te laden. Tijdens het inladen, kwam de verdachte op een brommer aanrijden. Hij rukte de halsketting van de taxichauffeur en probeerde zich uit de voeten te maken. De chauffeur had tijdens de daad de verdachte een slag toegebracht, waardoor Spa kwam te vallen. Hij gooide vervolgens de kapotte ketting op de grond.
De verdachte gaf aan dat hij met zijn brommer langsreed toen het stuur van zijn brommer tegen de chauffeur aankwam. De chauffeur heeft hem gegrepen, waardoor Spa kwam te vallen. Hij beweerde helemaal niet aan de ketting van de benadeelde te zijn gegaan.
De officier van justitie, Claudia Bruining, achtte de poging tot beroving wettig en overtuigend bewezen. Zij nam de twee verklaringen van de getuigen als bewijs mee. De verdachte is reeds drie keren veroordeeld. Spa hoorde een straf van een jaar en zes maanden tegen zich eisen. “Na baka omin jari mi kong in aanraking nanga skowtu. Meester, a no tru. Mi no roof a man”, waren de laatste woorden van Spa. Rechter Robbie Rodrigues was het eens met de officier wat betreft het feit. Omdat de beroving niet was voltooid, legde de rechter Spa een straf op van een jaar met aftrek.
Saskia Bandhan 

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!