Zaak bankroof Lelydorp verdaagd naar 5 maart

Kantonrechter Maitrie Kuldipsingh heeft in de zaak van de overval op 5 mei bij Landbouwbank Lelydorp uitgesteld naar 5 maart. Openbare aanklager Lydia Ravenberg heeft slechts voor een van de verdachten, Naomi, haar strafvoorstel kunnen presenteren. Zij eiste tegen Naomi vrijspraak, omdat er geen bewijs aanwezig was dat zij ook deel had genomen aan de beroving.
Hierna mocht advocaat Benito Pick, die Naomi verdedigt, pleiten. Hij was het eens met de officier van justitie. Hij verzocht de rechter om conform de eis te willen oordelen. De advocaat verzocht de rechter om het nog in beslag zijnde voertuig van zijn cliënt terug te willen geven.
De magistraat heeft de zaak ten aanzien van Naomi afgerond. Zij sprak Naomi vrij van de gehele tenlastelegging en gelastte eveneens teruggave van het desbetreffende voertuig.
De vervolgingsambtenaar was nauwelijks begonnen met de behandeling of zij kreeg last van haar keel. Hierop verzocht advocaat Oscar Koulen de rechter om de zaak liever uit te stellen. De rechter honoreerde dit verzoek. Het betrof een heel lang requisitoir van 14 pagina’s. Het OM had zijn strafvoorstel op papier vastgelegd.  Op 5 maart zal het OM deze zaak vervolgen.
Een van de verdachten maakte toen de opmerking dat hij onschuldig is en dat hij alleen weet onder welke moeilijke omstandigheden hij de dagen in het gevang doorbrengt. Hij zegt geen van de comparanten die bij deze zaak betrokken zijn, te kennen. De magistraat had geen oor daarvoor en  verdaagde de zitting naar 5 maart. Het vijftal blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!