Politiebond legt uitkomsten gesprek president voor aan alv

Paramaribo-De Surinaamse politiebond legt vandaag de uitkomsten van het gesprek met de president gisteren gevoerd, voor aan de algemene ledenvergadering.
Het is dan aan de ledenvergadering om te beslissen hoe verder om te gaan met het thans gehanteerde actiemodel. President Desiré Bouterse heeft gistermiddag  op zijn kabinet  de Surinaamse Politiebond ontvangen. De bond is in beraad, omdat hij zich niet kan terugvinden in de uitvoering van de verhoogde toelagen.
Uit woorden van de president blijkt niet dat tijdens het langdurig gesprek een doorbraak is bereikt.
De president handhaaft het mandaat van het Georganiseerd Overleg en wil daaraan voor dit incidenteel geval niet komen. Alhoewel het fijne van de 3 uur durende deliberaties vandaag tijdens de alv van de politie zal blijken, leek de statement gemaakt door de president erop te duiden dat de Politiebond en het Georganiseerd Overleg door hem naar de onderhandelingstafel zijn gedirigeerd totdat een oplossing is bereikt. Bij een patstelling zal nu de vp in beeld komen om wellicht de knoop door te hakken.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!