Revealing our stored treasures een keuze uit de collectie

 Op donderdag 2 februari opent Readytex Art Gallery in De Hal aan de Grote Combéweg een nieuwe expositie. Geen solo-expositie met nieuwe kunstwerken van één kunstenaar, maar een expositie die precies doet wat haar titel suggereert. Voor Revealing our stored treasures – een keuze uit de collectie zijn wij de ruime voorraad van Readytex Art Gallery ingedoken. De expositie Revealing our stored treasures etaleert een bijzondere greep uit de gevarieerde collectie werkstukken uit de voorraad van Readytex Art Gallery. De grote, neutrale ruimte in De Hal biedt de mogelijkheid om bij elkaar, van alle kunstenaars, werken van verschillende jaren samen op een prachtige manier te exposeren. De collectie is immers in de afgelopen 19 jaar onze sfeervolle, maar kleine gallery aan de Maagdenstraat totaal ontgroeid. Nu staan er op deze expositie vanaf 2 februari prachtige werkstukken daterende bijvoorbeeld van 1987 van John Lie A Fo, 1998 van Rinaldo Klas, 2003 van Reinier Asmoredjo, apart werk uit 2005 van Wilgo Vijfhoven, anders als recentelijk gewend werk van Kurt Nahar en nooit eerder geëxposeerde werkstukken van Kenneth Flijders en Roddney Tjon Poen Gie. Maar ook kunstenaars zoals Dhiradj Ramsamoedj en Sunil Puljhun en de keramiste Leonnie van Eert, die er weliswaar nog niet zo lang bij zijn, zijn mooi vertegenwoordigd. Maar dan is er natuurlijk nog veel meer. Revealing our stored treasures is een wall to wall kunsttraktatie, een expositie waarin de bezoeker een verrukkelijk proefje opgediend krijgt van de Surinaamse kunstrijkdom van de afgelopen jaren. Ongeacht de smaak van de toeschouwer, is er tussen de ongeveer 80 tot 100 werken van wel 22 kunstenaars, gegarandeerd voor ieder wat wils in de volle, doch stijlvol ingerichte expositieruimte van De Hal aan Grote Combéweg. De werkstukken dateren zoveel als mogelijk van voor 2010. Als galerie blijven wij steeds op zoek naar wegen om de kunstwerken in onze collectie vaker en beter aan het publiek te presenteren. Nieuwe collecties komen in wisselende solo-exposities aan bod, maar die exposities staan er helaas maar voor een korte tijd en daarna is het werk voor het publiek veel minder zichtbaar. Uiteraard blijven de kunstwerken van al onze partnerkunstenaars wereldwijd wel op onze website (www.readytexartgallery.com) beschikbaar, maar in een mooi ingerichte expositie komt kunst toch het best tot zijn recht. En de kunstwerken in onze voorraad verdienen het absoluut om ook weer eens in een speciale tentoonstelling geëtaleerd te staan. Deze expositie staat in het verlengde van de missie van Readytex Art Gallery. De galerie gelooft in de kracht en de potentie van Surinaamse kunst en kunstenaars, en werkt door middel van een marktgerichte aanpak en promotie, nationaal en internationaal, mee aan de groei en ontwikkeling van beide. Uiteraard is de groei van de kunstsector in Suriname en het werk dat wij als galerie ten goede daarvan kunnen verzetten, sterk afhankelijk van de ondersteuning en de daadwerkelijke investering van kunstverzamelaars, de overheid en in het bijzonder het bedrijfsleven. Door te investeren in de groeimogelijkheden en carrièreontwikkeling van onze partnerkunstenaars werken wij er als galerie aan dat de investering van de kunstkoper veiliggesteld is, en op den duur ook in waarde toeneemt. Galerie, klant en kunstenaar vervullen zodoende elk een cruciale rol in de ontwikkeling van de Surinaamse kunstsector. Elke expositie die wij organiseren zien wij als een belangrijke impuls om het kunstbewustzijn van het publiek te stimuleren. Revealing our stored treasures – een keuze uit de collectie, is voor het publiek te bezichtigen van vrijdag 3 tot en met zondag 5 februari van 19:00 tot en met 21:00 uur.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!