Alleen in Paramaribo dengue-epidemie

Alleen in Paramaribo zou er sprake zijn geweest van een dengue-epidemie. Dat was in januari het geval, zei minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid gisteren in het parlement.  De vorige maand zijn er 163  meldingen geweest van dengue. Van dit aantal  bleken 57 positief te zijn getest op het dengue-virus. De testen worden gedaan in het  virologisch laboratorium. De bewindsman maakte het college duidelijk dat er in december geen dengue-epidemie was. Er was toen sprake van een dreiging. De minister vindt dat de media onnodig alarmerend bezig is geweest in haar berichtgeving omtrent dengue. Intussen is er een lichte daling in het aantal meldingen. In Commewijne is dengue al helemaal onder controle en  zijn zo goed als alle ressorten in dit district bespoten.  Waterberg wijst erop dat het virus er het gehele jaar door is. Het ligt eraan hoe wij omgaan met het milieu om de ziekte niet te krijgen. Er zal vanuit het ministerie worden gewerkt aan het tekort aan personeel om de bespuiting in het gehele land op kortst mogelijke termijn gerealiseerd te krijgen. De bewindsman wist het college met cijfermateriaal aan te tonen dat er voldoende pogingen zijn ondernomen om de ziekte onder controle te krijgen. Zo waren in 2011 minder dengue-slachtoffers dan het jaar daarvoor. In 2010  zijn er ruim  509 suspect gevallen gemeld.  Van dit aantal bleken 154 positief te zijn. In 2011 jaar zijn 409 gevallen gerapporteerd. Hiervan zijn 77 positief getest op  dengue.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!