Zaterdag 23 maart 2019

Er is zondagavond geen game 3 gespeeld in de Djojoj Bedrijven Groep zaalvoetbalplay-offs in de hoofdklasse. De seriestand tussen de finalisten ZV Mengao en Styx KG was 1-1. Gisteravond zou de kampioen bekend worden in de Anthony Nesty Sporthal. Echter, ZV Mengao van voorzitter Soeparmin Djojobesari, die tevens de hoofdsponsor is van dit toernooi, heeft zich op vrijdag 7 december per brief aan de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) kenbaar gemaakt dat ze zich terugtrekken uit de finaleplay-offs. De SZVB vindt dit standpunt van Mengao onbegrijpelijk en zegt dat de zaalvoetbalgemeenschap de dupe wordt hiervan.

In de wandelgangen wordt vernomen dat Mengao vindt dat de arbiters in de verloren game 2 partij tegen Styx (4-1), ze Mengao ernstig benadeeld heeft.

Het bestuur van de SZVB nodigde Mengao zaterdag uit voor een onderhoud over deze kwestie, maar deze ploeg gaf geen gehoor hieraan. De SZVB heeft de game 3 afgelast en de Tucht- en Geschillencommissie zal nu beraden over eventuele straffen tegen Mengao.