Vervloekt geld: in wiens zak verdwijnt de USD 2 miljoen

‘Vervloekt zij degenen die het bloed uitzuigen van ons mooi land Suriname.’ Dat zei een geestelijke die hoorde over het verse roofverhaal van de aankoop van de asfaltplant. In DNA is weer een bericht gelanceerd over grove corruptie waaraan de regering zich schuldig maakt. Nu gaat het om de aankoop van een asfaltplant. Er is in DNA vaak gesproken over het corruptiefaciliterend beleid van de regering, maar er moet ook worden gesproken over het corruptiefaciliterend beleid van DNA. De vraag is wat voor zin het heeft en welke bedoeling men heeft om de DNA-leden die corruptie aankaarten, te gaan zeggen dat zij ook eens aan corruptie hebben gedaan. Er is een DNA-lid dat beweert dozen vol te hebben van belastende stukken van NF-politici, maar hij is te kwader trouw. Corruptie bestrijden is bij hem niet een issue, bij hem is een issue ‘live and let live’. Dus ‘jullie hebben gestolen, ik heb bewijs, ik laat jullie met rust, dus laten jullie ook ons met rust’. Dit DNA-lid is de bommenwerper van zijn partij, zo zijn de rollen verdeeld. De boodschap van de NDP in DNA is dat corruptie die bij de burgerij en hoogwaardigheidsbekleders bekend zijn, niet hoeft te worden aangegeven. Men mag het bewijs bewaren om daarmee politici die over daadwerkelijke corruptie klagen, de mond te snoeren. De boodschap van de huidige politieke constellatie is luid en duidelijk: stelen mag en dieven hebben geen recht van praten. De boodschap is ook dat de regering en de politiek geen verantwoordelijkheid draagt in het aanpakken van de corruptie. De boodschap is ook dat er sprake mag zijn van klassejustitie, anders zouden DNA-leden geen dozen vol bewijs hebben en dat niet aan de pg doorgeven. Dat maakt dat deze bezitters van dozen ook keihard medeplichtig zijn aan de roverij die altijd gaande is binnen de regering. En dat zijn de DNA-leden die door de ongeschoolde bevolking van Suriname worden gekozen als volksvertegenwoordigers. Men zou ook kunnen zeggen dat een boefachtig volk, rovers als vertegenwoordigers gaan kiezen die dozen met materiaal bewaren om zelf te kunnen stelen.
Op 19 juni is in de raad van ministers het besluit genomen een asfaltplant te kopen met bijbehorende machines. De plant is circa 2.7 miljoen euro waard (oftewel USD 3.2 miljoen) en is gegund aan Caribbean Builders & Construction (CB&C). Het bedrag komt ten laste van de begroting van Openbare Werken, Transport en Communicatie. De missive is gedateerd 21 juni 2017 en is inmiddels op straat zoals het hoort in het kader van openbaarheid van bestuur. CB&C had de opdracht om de Commisaris Weytingweg (weg naar Leidingen) te herinrichten in 2012, de ‘heydays’ van de openlijke corruptie. Het werk ging niet door, omdat de regering skeer was en niet kon betalen. De machines om het werk te doen was invoerrechtenvrij geïmporteerd. Nu alles stil ligt, is besloten door de regering om de machines op te kopen: een asfaltplant (merk Wirtgen Group), een asfaltspreidmachines (Vogele), een bandenwals (HAMM) en een grondwals (HAMM). De totale waarde van de 4 machines is naar schatting niet meer dan USD 1,2 miljoen waard, het gaat hier om tweedehandse machines die 4-5 jaar oud zijn. Er is dus USD 2,0 miljoen (oftewel SRD 15 miljoen) teveel gepland om te betalen. Ra ra, in wiens zak zal deze SRD 15 miljoen belanden? In welke partijkas zal een deel van deze SRD 15 miljoen belanden? Wat is de rol van de hoogste executieve machten in het geheel? Wat is de verdeelsleutel? Mag men ook hier als God beslissen over ons geld, het geld van de belastingbetaler, terwijl mensen in Suriname dood gaan en lijden, omdat er geen geld is voor goede ziekenhuizen. Deze mensen die lijden, omdat miljoenen in zakken van politieke vrienden verdwijnen, zullen de rovers vervloeken. De namen van de directeur van OW (SS), een ingenieur die de toekomstige plantmanager zal worden (NS) en een figuur uit het managementteam van de minister van OWT&C (RR) worden in deze genoemd.
Opvallend is hier dat een deel van de Hindoestaanse ondernemers weer bezig is om het brood uit de mond van de hongerige Surinaamse kinderen te stelen. De rommel van rovers en mensen van lichte zeden, waarover de VHP toch in aanzienlijke mate beschikte, is kennelijk overgezwaaid naar de andere kant. De voorzitter van de DOE had het eens niet zomaar over politieke hoeren, dat is hier wel van toepassing. Ook de naam van een ondernemer P., kennelijk ook overgewaaid van de VHP, wordt vaak genoemd, nu weer bij de aankoop van 6 tweedehandse trucks en weer duikt de naam van Surzwam op, waar een meneer K. de scepter zwaait, die al verschillende politieke huizen heet verwisseld. Als gelet wordt op de groep en hun gemeenschappelijke achtergrond, kan hier gesproken worden van georganiseerde criminaliteit. Het zou ons niet verbazen als deze meedogenloze geldwolven zich ook bezighouden met mensenhandel. Dat deze groep bezig is, is bekend bij de DNA-leden. Deze gaan door het vuur om deze rovers en verkrachters van Suriname met hand en tand te verdedigen.

error: Kopiëren mag niet!