Woensdag 20 februari 2019
Twee jeugdigen bezig de Fifa 18 game te spelen tegen elkaar

Twee jeugdigen bezig de Fifa 18 game te spelen tegen elkaar

Een deel van de prijzenpot van de Fifa Ra Fifa 18 Compa

Een deel van de prijzenpot van de Fifa Ra Fifa 18 Compa

Het wordt net een WK, maar dan in de virtuele wereld. Op zaterdag 8 en zondag 9 september aanstaande organiseert Fifa Ra een gaming tournament in samenwerking met Sportcafe Munder. De locatie is ook dit sportcafe. Fifa staat voor de Fifa Game en de Ra is afgeleid van de naam Ralim. De bedenker van deze organisatie is Guillaume Ralim. Het evenement heet officieel Fifa Ra Fifa 18 Compa.

Volgens Paruschia Asmoredjo, de woordvoerder en pr-vrouw van Fifa Ra, is deze organisatie in november 2017 opgericht. “Het doel was om een gaming-room te openen voor kinderen tussen 5 en 17 jaar. Maar in de praktijk heeft dat niet gewerkt doordat er heel weinig animo was hiervoor. Wij van Fifa Ra hebben gemeend om een andere twist te geven aan de doelstelling door een Fifa 18 Compa te organiseren in december 2017”, vertelt Asmoredjo aan Dagblad Suriname.

Bij deze competitie speel je letterlijk een voetbalgame op een Playstation 4. “Een one on one match”, geeft Asmoredjo aan. Het is een opentoernooi. “Iemand van 5 jaar kan bijvoorbeeld meedoen met een tegenstander van 40 jaar”, verduidelijkt de woordvoerder. Voor de Fifa Ra Fifa 18 Compa komend weekend in Sportcafe Munder zijn de inschrijvingen achter de rug en alle plekken zijn bezet. “Er doen 40 personen mee, verdeeld over 8 poules van elk 5 personen. Op dag 1, zaterdag, gaat men in de poulefase tegen elkaar uitkomen. De top 2 van elk poule gaat over naar de achtste finale, welke zondag begint. Vanaf hier worden er knock-outs gespeeld op weg naar de kwartfinale, halve finale en uiteindelijk de finale op dezelfde dag. Net als het WK Voetbal en de Champions League”, legt Asmoredjo uit.

Asmoredjo legt uit dat Sportcafe Munder als hoofdsponsor zal optreden voor deze compa. Er zijn leuke prijzen te winnen. Zo gaat de winnaar naar huis met een Playstation 4 Pro en nog andere prijzen. De top 4 komt in aanmerking voor een aantal prijzen. Asmoredjo geeft aan dat het meer dan zeker is dat er een vervolgtoernooi komt ergens in december 2018. “Maar dan wordt het een Fifa 19 Compa, want de Fifa 19 Game komt ergens in september uit.” Het publiek kan komend weekend zich begeven naar Sportcafe Munder om dit evenement mee te maken. De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.00 uur en op zondag om 12.00 uur.