Dinsdag 19 juni 2018
Van links naar rechts: Dokter Anand Ramsoekh Panday, Sima Jimidar, uroloog Paul Kil en directeur van bedrijf Mayumana, Bart Verleg

Van links naar rechts: Dokter Anand Ramsoekh Panday, Sima Jimidar, uroloog Paul Kil en directeur van bedrijf Mayumana, Bart Verleg

Robbi Lachmising, directeur van onze national carrier SLM

Robbi Lachmising, directeur van onze national carrier SLM

Skin Glanz heeft de tweede fase van haar sociaal project succesvol afgerond in Nederland. Dokter Anand Ramsoekh Panday is speciaal hiervoor naar Nederland afgereisd om een training te volgen hoe om te gaan met het Holium laser apparaat. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met uroloog Paul Kil onder de Dutchstone Foundation en de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Uroloog Kil zorgt ervoor dat dokter Anand alles weet over het apparaat. De Holium laser verkleint steentjes en laat het uiteenvallen in kleine brokstukken, zegt Kil. Zo is het gemakkelijk om het via de natuurlijke weg eruit te krijgen.

Dokter Anand is naar de ziekenhuizen in Lisse en Doetinchem geweest bij de ervaren urologen en heeft meerdere ingrepen bijgewoond. Hij heeft ook geassisteerd. Vervolgens is dokter Anand naar het bedrijf Mayumana geweest. Daar heeft hij geleerd hoe het apparaat af te regelen, hoe te vullen en hoe te calibreren. Bij het bedrijf heeft hij de technische aspecten geleerd om het apparaat te bedienen. Want er is geen ervaring met het apparaat in Suriname, legt Kil verder uit. Dit betekent volgens Kil voor de patienten in Suriname die nierstenen hebben dat het op een ander manier zonder operatie kan worden geholpen. Sima Jimidar is erg blij dat de SLM het apparaat gratis naar Suriname zal vervoeren.

De directeur van SLM, Robbi Lachmising wil hiermee ook een steentje bijdragen aan het sociaal project. Hij is ook heel sociaal voelend en aangezien het project erg duur is, kijken wij ook uit naar alle hulp die wij kunnen krijgen, zegt Jimidar. Dit project kost meer dan 50.000 euro, maar we doen het graag omdat het ten goede komt aan de hele gemeenschap. Onze derde fase is om het apparaat naar Suriname te krijgen en te installeren in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Als Skin Glanz zijn wij heel erg dankbaar dat wij deel uit maken hiervan. En dat de Surinaamse samenleving er baat bij zal hebben en dat vele mensen verholpen kunnen worden. We zij blij dat we toch iets kunnen bijdragen voor de medische zorg, aldus oprichter en directeur van Skin Glanz, Sima Jimidar.