Maandag 22 april 2019

Ro Kolf op het SVB Congres samen met de trainers Winston Morman, Bis Kali en Jozef Joekoe

Ro Kolf op het SVB Congres samen met de trainers Winston Morman, Bis Kali en Jozef Joekoe

De legendarische Surinaamse voetbaltrainer Ro Kolf wordt zo goed als zeker de nieuwe technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Hij zal Kenneth Jaliens vervangen, die per 1 augustus bedankt heeft en weer aan de slag gaat als trainer van SV Voorwaarts. SVB-voorzitter John Krishnadath zegt alleen dat de SVB in gesprek is met Kolf. Gisteravond zou het finalegesprek plaatsvinden in bestuursverband. De nieuwe Fifa-reglementen stellen het hebben van een technisch directeur verplicht. De meeste projecten die gefinancierd worden door de Wereldvoetbalbond, hebben als één van de eisen een technisch directeur binnen de organisatie.
Een ieder in Suriname kent de 74-jarige Ronald Kolf. Hij is jarenlang trainer geweest van SV Robinhood. Daarnaast heeft hij ook Transvaal en de nationale selectie onder zijn hoede gehad. Met Transie werd hij 2 keer kampioen, met Robinhood 13 keer. Op dit moment is hij technisch directeur bij Leo Victor. In 1976 bracht hij als bondscoach Suriname samen met Walther Breathwaite naar de laatste fase van het WK-kwalificatietoernooi, waar we uitgeschakeld werden door Mexico.
Behalve het trainen van clubs en teams heeft Kolf zich ook verdiept in het opleiden van voetbaltrainers. Reeds in 1981 behaalde hij zijn Fifa-instructeursdiploma op Trinidad als de beste student. Enkele jaren geleden heeft Kolf in Suriname opgericht de Stichting Instituut voor Sportopleidingen (Siso). Met dit instituut leidt hij trainers op in diverse disciplines, maar in het bijzonder voetbaltrainers en coaches.