Odesur 2018: Renzo Tjon A Joe naar finale 50 meter vrijeslag

Renzo_Tjon_A_JoeRenzo Tjon A joe heeft Suriname vanmorgen de eerste finaleplaats bezorgd op de Odesur Games in Cochabamba, Bolivia. Hij won zijn serie 50 meter vrije slag in een tijd van 22.77 seconden. Hiermee gaat Renzo als snelste door naar de A-finale. Op de tweede plaats eindigde de Venezolaan Cristian Quintero in een tijd van 22.83 seconden en Sebastian Silva van Peru werd derde in 23.98 seconden. Irvin Hoost die in dezelfde serie zwom, eindigde als zesde in een tijd van 24.63 seconden. Deze tijd is niet snel genoeg voor een finaleplaats. De finale van dit nummer wordt vanavond om 19.00 uur Surinaamse tijd gezwommen. Hoost zwom iets later ook de serie 100 meter vlinderslag. Hij eindigde als laatste in zijn serie en mist ook op dat nummer de finale.
Verder heeft tennisser Yigal Bergen vanmorgen zijn eerste wedstrijd gespeeld. Yigal kon geen vuist maken tegen zijn tegenstander Jorge Panta van Peru en verloor met 0-6 om 0-6.
Iets later op de dag komt Anouk Ma Ajong in het damesenkel spel uit tegen de Argentijnse Melany Krywoj.
Mitch Nai Chung Tong (badminton) kwam vandaag ook voor het eerst in actie. Hij speelde tegen de nummer twee geplaatste van het toernooi, de Braziliaan Arthur Silva de Pomoceno. Nai Chung Tong verloor in twee sets; 21-5 en 21-12. In de eerste set kwam hij helemaal niet in zijn spel en gaf veel onnodige punten weg. In set 2 ging het iets beter, maar de Braziliaan liet zien waarom hij de nummer 2 geplaatste is van het toernooi. Hiermee is ook voor Nai Chung Tong Odesur 2018 geschiedenis.