Hattrickheld Messi blijft records breken bij Barça

media_xll_1826910Lionel Messi was zondag weer eens beslissend voor Barcelona. De Argentijn nam in de met 3-2 gewonnen wedstrijd bij Valencia alle treffers voor zijn rekening. De Portugees Hélder Postiga bracht de score van 3-0 terug naar 3-2. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Het Braziliaanse wonderkind Neymar had ook een basisplaats bij Barcelona. Messi schoot na de rust ondanks een aantal goede kansen niet meer raak. De Argentijn maakte alweer voor de 26e keer in zijn carrière te minste drie doelpunten in een wedstrijd. Messi deed dat 23 maal voor zijn club Barcelona, drie hattricks waren in het shirt van Argentinië. Zijn derde doelpunt tegen Valencia betekende ook het 100e uitdoelpunt van Messi voor Barcelona in de Spaanse competitie. Dat is een nieuw record. Het oude record stond op naam van de Mexicaan Hugo Sanchez. Barcelona behoort door de zege bij de vier ploegen die na de derde speelronde nog zonder puntenverlies zijn in Spanje. Ook Villarreal, Real Madrid, en Atlético Madrid wonnen alle wedstrijden tot nu toe. Real Madrid versloeg zondag op eigen veld Athletic de Bilbao met 3-1. Aankoop Isco had grote waarde voor de ploeg van coach Carlo Ancelotti. De van Malaga overgekomen speler maakte twee doelpunten, één voor en één na rust. Kort voor de pauze had Cristiano Ronaldo de ruststand op 2-0 bepaald met zijn eerste competitietreffer. Ibai Gomez deed 11 minuten voor tijd iets terug namens de Basken. Atlético Madrid versloeg zaterdag Real Sociedad met 2-1 verslagen. De van Barcelona overgekomen spits David Villa opende de score. Ook Koke was trefzeker voor de kersverse ploeg van Toby Alderweireld. De Belgische verdediger, die deze week overkwam van Ajax, zat nog niet bij de selectie. Xavier Prieto maakte het doelpunt van Sociedad. Villarreal won zaterdag met 3-0 bij Osasuna. Mounir El Hamdaoui maakte zondag als invaller zijn debuut voor Malaga, dat 2-2 speelde tegen Sevilla. Hij kwam in de 78e minuut in het veld voor Roque Santa Cruz.