Groot deel particuliere bushouders krijgt geen brandstofcompensatie

Het blijkt dat een groot deel van de particuliere bushouders geen brandstofcompensatie heeft ontvangen, welke op 13 juni 2018 is overgemaakt door de autoriteiten. Deze overmaking heeft betrekking op een kwartaal, terwijl de achterstand thans 6 maanden is. Dit meldt een bushouder tegenover Dagblad Suriname. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) heeft van het directoraat Transport de opdracht gekregen om uitsluitend aan hen uit te betalen die over een geldige busvergunning beschikken. Alhoewel deze regel indertijd ook van toepassing was, wordt er hierop momenteel stringent gelet door het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Dit, naar aanleiding van de SRD 1.4 miljoen welke niet verantwoord kan worden door PLO. Dit bedrag was onderdeel van een overmaking van de brandstofcompensatie, welke eerder in het huidig jaar plaatsvond. Aangezien slechts 1 kwartaal onderzocht is, vermoedt het ministerie dat PLO bij de overige overmakingen ook niet secuur te werk is gegaan.
De bushouder, die al 9 maanden uitkijkt naar zijn brandstofcompensatie, begrijpt dat er iets niet pluis is binnen PLO. Echter vindt hij het onterecht dat het gros van de particuliere bushouders gedupeerd wordt. Dat een busvergunning niet in orde is, kan namelijk ook te wijten zijn aan het ministerie, licht de bushouder toe. “Het ministerie houdt geen rekening met het tempo waarmee de medewerkers van het directoraat Transport werken; een afgifte van een busvergunning kan soms een jaar in beslag nemen. Hoe moeten we een geldige beschikking aantonen als het ministerie zo werkt? Dit is heel vervelend voor ons. Wij rijden onder alle omstandigheden, dus we willen ons geld.”
John Biffe, ondervoorzitter van PLO, is de beschuldigingen aan het adres van PLO al zat en ziet erop toe dat bushouders geen cheque voor brandstofcompensatie ontvangen, indien de vereiste stukken niet in orde zijn. “Als je geen geldige beschikking hebt, kunnen we niet uitbetalen. De bushouders moeten hun verplichtingen nakomen; trajectgeld en kosten voor de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) betalen en de vergunning op tijd verlengen. De bushouders zijn nu druk bezig hun zaken in orde te maken”, benadrukt Biffe tegenover Dagblad Suriname. Hij deelt mee dat vooralsnog de trajecten PJU (Paramaribo-Jarikaba-Uitkijk), PS (Paramaribio-Sunny Point) en PG (Paramaribo-Geyersvlijt) zijn uitbetaald evenals de trajecten die in het ressort Kwatta voorkomen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!