FC Interpul en Jong Atta Boys spelen finale Highway Cup

De finale van de Highway Cup 2013 gaat tussen FC Interpul en Jong Atta Boys. Vorig jaar was Jong Atta Boys verliezend finalist, terwijl Interpul derde was. In de halve finale won Interpul met 3-2 van Kisto’s Catering, Jong Atta Boys had vrije trappen nodig om Silver Star te verslaan, nadat de wedstrijd 3-3 was geëindigd. Kisto’s Catering en Silver Star spelen op zondag 22 september om 14.00 uur om de derde/vierde plaats, om 16.00 uur speelt FC Interpul de finale tegen Jong Atta Boys.
Jong Atta Boys had het erg moeilijk tegen Silver Star in de halve finale. Beide ploegen kregen heel goede kansen om de score te openen, maar geen van ze kon scoren in de eerste helft. Edgar Keenswijk opende de score voor Silver Star. Met een strakke schuiver versloeg hij goalie Delano Stella (1-0). Jong Atta Boys kwam al snel op gelijke hoogte. Een verre trap van verdediger Serginho Reding werd knullig in eigen doel gekopt door een verdediger van Silver Star (1-1). Hierna werd Reding neergelegd door doelman Romario Esajas in het strafschopgebied. Gregory Righters, die nauwelijks 10 seconden geleden in de wedstrijd inviel, schoot de penalty feilloos in (1-2). Een minuut hierna bracht de eveneens net ingevallen Romero Slijngaard de stand op 3-1 door een blunder in de verdediging van Silver Star af te straffen. Toch liet deze ploeg haar hoofd niet hangen en werkte zich terug in de wedstrijd. De goed spelende Renjho Kani scoorde de 3-2 en via een mooie combinatie rondde Lorenzo Zoutkamp prachtig af (3-3). De vrije schoppenserie werd een enerverende. Righters kon Jong Atta Boys naar winst schieten, maar zijn schot werd gestopt door Esajas. Nadat een ieder al getrapt had bij Silver Star, mocht doelman Esajas als laatste inschieten. Zijn inzet ramde de deklat. Hierna mocht Righters de wedstrijd beslissen en deze keer faalde hij niet.
FC Interpul had ook geen makkelijke klus aan Kisto’s Catering. Wel kwam ze al heel vroeg op 1-0 via Derrick Slagveer, die met een strak schot goalie Avinash Magnon versloeg. Romeo Jomena speelde een sterke partij bij Interpul en hij gaf zeker 3 afgemeten passes aan Miquel Slagveer om de 2-0 te maken, maar Slagveer miste steeds. Ook in de tweede helft gaf Jomena aan Miquel Slagveer om te scoren, maar die faalde steeds. Na wederom een drietal kansen gemist te hebben, scoorde Miquel Slagveer uiteindelijk na wederom een pas van Jomena (2-0). Uit een corner genomen door Jomena kon Roxanno Martosoekatmo de 3-0 binnenkoppen voor Interpul. Maar Kisto’s Catering vocht hard en kwam terug. Clairense Laurens schoot de 3-1 binnen en met nog 2 minuten te spelen scoorde Interpul-verdediger Vernon Etnel in eigen doel (3-2). De laatste minuten waren intens, maar er vielen geen doelpunten meer.