Brazilië worstelt zich in harde thriller langs Colombia

10425448_932702310078950_3809571765081797736_nBrazilië heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WK. De Goddelijke Kanaries namen in een keiharde Zuid-Amerikaanse clash met Colombia een 2-0 voorsprong, maar na de aansluitingstreffer van toernooitopscorer James Rodríguez werd het nog bijzonder spannend in Fortaleza. Het gastland hield echter stand en blijft op koers liggen voor wereldtitel nummer zes. Brazilië speelde nog zeker geen sambavoetbal op het WK 2014, terwijl Colombia heeft laten zien over een uitstekende lichting te beschikken. De ploeg van Luiz Felipe Scolari wist dan ook dat het geen gemakkelijke opgave zou worden in Estádio Castelão, maar kreeg een zeer welkom duwtje in de rug. Thiago Silva ontsnapte al na zes minuten aan de bewaking en liep een hoekschop van Neymar binnen. Colombia keek voor het eerst tijdens het toernooi tegen een achterstand aan en had moeite om die mentale dreun te boven te komen. Brazilië was de bovenliggende partij en ging nadrukkelijk op zoek naar de margeverdubbeling; schoten van Hulk en Oscar werden echter gered door David Ospina. In een wedstrijd die snel over en weer ging werd Brazilië ook een aantal keer flink gewaarschuwd, want Juan Cuadrado schoot eenmaal naast en verprutste even later een veelbelovende counter. De Brazilianen bleven in het restant van de eerste helft in de hoogste versnelling voetballen en kregen kansen op de 2-0, maar Hulk had het vizier niet op scherp staan. De tweede helft begon minder stormachtig. Het tempo daalde en het duel begon langzaamaan te ontsporen, want de overtredingen waren nauwelijks meer bij te houden. Na 65 minuten werd, na de 41e overtreding, pas de eerste gele kaart uitgedeeld. Silva hinderde doelman Ospina en moet de halve finale tegen Duitsland aan zich voorbij laten gaan. Het Brazilië van voor de rust was nergens meer te bekennen en Colombia leek op gelijkte hoogte te komen, maar een goal van Mario Yépes werd vanwege buitenspel afgekeurd. De Seleção sloeg hierna zelf toe. David Luiz schoot een verre vrije trap, die scheidsrechter Carlos Velasco volgens los Cafeteros niet eens had mogen geven, met zijn wreef in de kruising: 2-0. Colombia bracht de spanning tien minuten voor tijd echter weer helemaal terug: Júlio César veroorzaakte een strafschop en dat buitenkansje werd binnengeschoten door James, die nu met zes goals de topscorer van het WK is. Het was in de slotfase alle hens aan dek bij Brazilië, maar Colombia dwong geen verlenging meer af en blijft wachten op zijn eerste zege op Brazilië sinds 1991.