Donderdag 23 mei 2019

Auto-inbraken schering en inslag (1)

Auto-inbraken schering en inslag (2)

Auto-inbraken schering en inslag (6)De politie van Paramaribo wordt de laatste dagen te vaak geconfronteerd met auto-inbraken. Op woensdag 13 februari parkeerde R.M. zijn voertuig, een Noah busje, aan de Mr. J. Lachmonstraat ter hoogte van een begraafplaats. Hij was daar in verband met een begrafenis ter plaatse en parkeerde zijn voertuig langs de weg. In gesprek met de krant zegt de benadeelde dat hij rond 16.00 uur zijn voertuig onbeheerd achterliet. Toen hij rond 17.00 uur terugkwam, ontdekte hij de inbraak. De zijruit aan de bestuurderskant was ingeslagen. Uit de wagen is een zwarte tas met daarin belangrijke documenten en de autobescheiden weggenomen. De politie van Flora werd ingeschakeld. De dader van deze auto-inbraak is vooralsnog onbekend.

R.D. had haar voertuig aan de Albert Einsteinstraat geparkeerd. Zij kwam daar om 19.00 uur en bleef ruim een uur in de omgeving. Rond 20.00 uur, toen zij terugkwam, merkte zij dat haar voertuig was ingebroken en dat er goederen uit haar voertuig waren weggenomen. Haar schooltas met daarin alle schoolspullen, alsook een portemonnee zijn gestolen. De inbreker heeft de zijruit van het linkerachterportier ingeslagen. De dader is nog voortvluchtig. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Op donderdag 14 februari zijn nog twee personen op deze zelfde manier slachtoffer geworden. Een van de slachtoffers parkeerde haar voertuig aan de verlengde Mahonylaan. Toen zij terug kwam, merkte zij dat haar voertuig was ingebroken. Het tochtraam was ingeslagen. Via deze opening maakte de auto-inbreker de wagen open en heeft uit het voertuig een cd-player ontvreemd.

Niet lang daarna heeft iemand ingebroken in een ander voertuig, ook in Paramaribo Centrum. Deze inbreker is heel brutaal geweest en is op het erf van de benadeelde geweest waar de auto geparkeerd stond. Hij heeft eerst het tochtraam ingeslagen en daarna de zijruit. Zodoende verschafte de inbreker zich toegang tot de wagen. Bij dit geval heeft de dader de auto-accu weggenomen. De politie heeft deze zaken in onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Saskia Bandhan