Arbiters flink uitgescholden in competitie Sportbond Commewijne

Het was geen prettig weekend voor de arbiters die afgelopen zondag gewerkt hebben in de competitie van de Sportbond Commewijne. Bij drie van de vier wedstrijden moesten de scheidsrechters de rode kaart trekken. Het ging daarbij steeds om spelers die de arbiter hadden uitgescholden.  Vijf spelers kregen de rode kaart hiervoor. De enige wedstrijd die geen rode kaarten kende, ging tussen Locomotief en Jong Blue Wings. Na een 2-1 ruststand won Jong Blue Wings met 6-1. Mitchel Akama -3x- en Marcelino Paloeng -3x- scoorden de goals van Locomotief. Giovanni Ramdas redde de eer voor Jong Blue Wings.
Black Tiger kon een 2-0 voorsprong tegen Jong Marienburg niet behouden. De eindstand werd 2-2. Freddy Koesni en Harold Sodiko scoorden voor Black Tiger uit Rust en Werk. Voor Jong Marienburg vonden het net Nicky Djajadi en Lorenzo Kardjopawiro. Voor het uitschelden van de arbiter kreeg Lionel Troeno de rode kaart. Vios won met 3-1 van Ellen, na een 0-0 ruststand. Rendjo Kanie, Hein Warno en Joandy Seroon scoorden voor Vios. Rood waren er voor de Ellen-spelers Romario Rothers en Diego Karijodimedjo voor het uitschelden van de scheidsrechter.  In de laatste wedstrijd speelde Zoelen 1-1 tegen Indo. Bij rust leidde Indo door een goal van Ewani Somohardjo. Voor Zoelen maakte Alexander Kromowiredjo gelijk uit een strafschop. Arbiter A. Sadhoe toonde 10 gele kaarten aan spelers in deze wedstrijd. Daarnaast kleurde hij de spelers Valdano Djoeri en Jason Bobie rood, wederom wegens het uitschelden van de arbiter alsook voor het gebruik van geweld.