89.1% geslaagd op Hoogendoorn Atheneum

Het Arthur A. Hoogendoorn Atheneum heeft een voorlopig slagingspercentage van 89.1% behaald. Uit de 64 examenkandidaten hebben 57 studenten direct de eindstreep gehaald, terwijl 4 studenten (6.2%) herexamen moeten afleggen. Slechts 3 studenten (4.7%) zijn afgewezen. Op deze school zijn er 3 best geslaagden, die elk een uitstekende cijferlijst hebben. Ook in het afgelopen jaar heeft het Hoogendoorn Atheneum prachtige resultaten behaald.
“Het totaal eindresultaat in 2016 bedroeg 94% aan geslaagden. Als de 4 kandidaten het herexamen ook behalen, kunnen we dit jaar een slagingspercentage van 95% krijgen. Het onderwijsproces op onze school heeft geen onderbrekingen gekend”, vertelt Rose Simson-Amatdjimirin, directrice Hoogendoorn Atheneum, tegenover Dagblad Suriname. Doordat de examenkandidaten van alle middelbare scholen simultaan worden geëxamineerd, werden de studenten van deze school ook geconfronteerd met ongerieven over het uitstellen van de examens.
Simson deelt mee dat het Hoogendoorn Atheneum op 12 december 2017 55 jaar bestaat. Het is een school die zich onderscheidt in het schooltype. “Het betreft een 6-jarige vwo-school.” Volgens Simson krijgt elke student voldoende individuele aandacht. “We hebben kleine klassen, waardoor we meer aandacht hebben voor de leerlingen. Dit betekent dat je een langer termijn hebt om je leerlingen te vormen. Dit is de succesformule, waardoor wij ietwat betere resultaten hebben in vergelijking met de overige vwo-scholen. We zijn bovendien de enige met zo een constellatie. We hebben daarnaast ook een decanaat dat heel goed werkt. Het richt zich geheel op het begeleiden van de studenten op de schoolmaatschappelijke zorg.” Voorts is er ook een schoolpsycholoog werkzaam op de Hoogendoorn Atheneum. “Ons schoolklimaat draagt ertoe bij dat problemen sneller verholpen worden. Zo hebben wij een digitaal cijfersysteem, waardoor wij van tevoren prognoses kunnen maken over welke klassen eventueel gedoubleerd kunnen worden, zodat we kunnen inspelen door steunlessen te verzorgen.”
Om op het Hoogendoorn Atheneum ingeschreven te worden, is een diploma van de lagere school voldoende. “Je komt rechtstreeks van de lagere school. Je moet geslaagd zijn voor mulo.” Het komt ongeveer erop neer dat het mulo en middelbaar onderwijs geïncorporeerd is in het Hoogendoorn Atheneum. “Wij opereren zonder subsidie, waardoor het inschrijfgeld hoger ligt dan op de openbare scholen.” Volgens Simson bedraagt het maandelijkse collegegeld ongeveer SRD 475 per student. “Ook wij hebben te lijden onder de precaire situatie, waardoor het steeds moeilijker wordt om de operationele kosten te betalen.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!