Brunswijk: “IMF zorgt voor koersstijging”

Waarnemend-president Ronnie Brunswijk heeft woensdag in de volksbuurt Goede Verwachting te Paramaribo desgevraagd medegedeeld, dat om de koers te drukken, de regering intervenieert op de valutamarkt. De bewindsman zei: “De koers is door het ding van IMF veroorzaakt. Vanaf toen in het gestegen!”

Middenkoers

“De cambio’s zijn in deze niet schuldig. Vroeger konden de cambio’s het nog doen, maar nu niet meer. De bankinstellingen stellen hun eigen koers vast. De Centrale Bank neemt het gemiddelde daarvan als middenkoers. De cambio-koersen liggen onder die van de banken. Natuurlijk zijn er een paar die misbruik maken van de gelegenheid. De banken vormen het probleem.”

SOL

“De oliemaatschappij SOL zorgt voor het verergeren van het probleem. Deze heeft maandelijks US$ 30.000 nodig (* noot redactie: de heer Brunswijk bedoelde waarschijnlijk US$ 30 miljoen). Om aan de valuta te komen biedt zij SRD 29 aan voor 1 US$. De regering heeft besloten om SOL van de vrije markt te halen. De maatschappij zal rechtstreeks met de regering moeten onderhandelen en voorzien worden.”

Prijsstijgingen

Wat betreft de prijsstijgingen in de winkels, daar zal hard tegen worden opgetreden. Er wordt gedreigd met zware boetes en intrekking van vergunningen.

HD

error: Kopiëren mag niet!