2.5 jaar voor verkrachting 13-jarige

De openbare aanklager Nirmala Maikoe heeft 2 ½ jaar gevangenisstraf geëist tegen de 27-jarige Rudolf B. Hij wordt ervan verdacht zijn 13-jarige buurmeisje meerdere malen te hebben misbruikt. Bij de politie had het slachtoffer verklaard dat de verdachte haar meer dan tien keer heeft verkracht. Op de zitting kwam zij hierop terug en beweerde dat het één keer was gebeurd, en wel in de woning van de schoonzus van de verdachte. De schoonzus van de verdachte is buurvrouw van het meisje op wie zij heel goed is. Het meisje sliep wel eens samen met de twee dochters van de buurvrouw. Op de Dag der Inheemsen zou de verdachte het meisje voor het eerst hebben verkracht. De vervolgingsambtenaar heeft de rapporten van twee artsen, die bijna gelijkluidend zijn, als bewijs gehanteerd.
Uit de verklaring van de arts van Albina en de specialist moet blijken dat het meisje regelmatig is verkracht. Haar verklaring op de zitting staat haaks op de rapporten van de artsen. Een dochter van de buurvrouw heeft de handelingen van de verdachte meegemaakt. Het 6-jarig meisje vertelde aan de politie dat de verdachte in hun kamer was gekomen op de bewuste avond. Hij wekte het slachtoffer en ze werd seksueel misbruikt. Daarna maakte de verdachte zich via een raam uit de voeten. De verdachte werd door zijn schoonzus betrapt in de woonkamer. De zwager van de verdachte belde meteen met de vrouw van de verdachte.
De verdachte ontkent ten stelligste dat hij het kind heeft verkracht. Advocaat Robby Neslo betoogde dat het meisje tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Terwijl zij bij de politie een verklaring aflegde dat ze meer dat tien keer zou zijn verkracht, kwam zij hierop terug. De raadsman verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van de officier. Hij gaf aan dat in ieder geval het meisje eerder dan het feit al seksueel actief zou zijn. De raadsman ontkent niet dat seks met een minderjarige een zedenmisdrijf is, maar de verklaring van het meisje wekt twijfels op bij de raadsman. De magistraat verdaagde de zaak naar 7 december. Rudolf B. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!