Guno Burleson Blitzkampioen Panam damkampioenschap

2016-09-24-PHOTO-00000485MI Guno Burleson is kampioen geworden van het Pan-Amerikaans Blitzdamtoernooi. Dit sneldamtoernooi wordt gehouden voor de Panam damkampioenschap, welke gehouden wordt in Sao Paolo, Brazilie. Burleson eindigde op de eerste plaats met 11 punten. Marcio Cabral uit Brazilie had ook 11 punten, maar door betere Buch. punten is Burleson kampioen geworden en Cabral semikampioen.
Echter werd de show op dit toernooi gestolen door een andere Surinamer, de jeugdige Arwien Bhagwandas (15 jaar). Hij eindigde als vierde in dit toernooi, de tweede beste Surinamer. Bhagwandas versloeg in dit toernooi de Braziliaanse GMI Allan Silva, die op de derde plaats eindigde. Silva en Bhagwandas eindigden met elk 10 punten. Bhagwandas speelde remise tegen Burleson.
Op de vijfde plaats eindigde de Surinamer MF Johannes Alfaisi met 9 punten. De 12de en 13de plaats werden ook door Surinamers ingenomen, te weten Niaaz Salarbaks en Phavan Basdewsing, met elk 7 punten. Quincy Ngawikromo eindigde met 6 punten op de 15de plaats. Ook met 6 punten werd Santosh Bhagwandas 17de, terwijl Sagar Loedoer en Roedhrani Basdewsing 22ste en 23ste werden met 1 punt.
Burleson, Salarbaks en Alfaisi zijn afgevaardigd door de Surinaamse Dambond als te zijn de top 3 van het Surinaams Damkampioenschap. Maar daarnaast doen er nog 6 andere jeugddammers uit Suriname mee aan dit toernooi, die op naar Sao Paolo zijn afgereisd onder auspicien van de damafdeling van de Jongeren Federatie Wanica (Jofewa). Deze zijn de gebroeders Arwien en Santosh Bhagwandas, broer en zus Phavan en Roedhrani Basdewsing, Quincy Ngawikromo en Sagar Loedoer.

error: Kopiëren mag niet!