Vragen in DNA over status belkaartenfraudezaak Telesur

Tijdens de behandeling in de Nationale Assemblee van het wetsontwerp Omzetting Telecommunicatiebedrijf Suriname Telesur in  een naamloze vennootschap, hebben verschillende Assembleeleden gevraagd naar de stand van zaken rond de belkaartenfraudezaak bij het staatsbedrijf. 

Stephen Tsang (NDP), Roy Mohan (VHP) en Rabin Parmessar (NDP) willen weten hoe het staat met het onderzoek en of betrokkenen in deze zaak al in beeld zijn gebracht. De belkaartenfraude is vorig jaar ontdekt en bekend geworden nadat vele consumenten geklaagd hadden dat zij hun beltegoeden niet konden opwaarderen,  omdat er geknoeid was met de belkaarten. In deze kwestie zou er voor een bedrag van ruim SRD 71 miljoen zijn gefraudeerd. 

Roy Mohan zegt dat de consument beschermd moet worden en dat daarom openheid van zaken moet worden gegeven. Voorkomen moet worden dat het bedrijf de kosten op de consument verhaalt. 

Tsang vindt dat niet alleen in de belkaartenfraudezaak de regering informatie moet verschaffen, maar ook in alle andere corruptiezaken die naar presidentiële commissies zijn verwezen en waarover niets meer wordt vernomen. 

Rabin Parmessar wil weten hoe deze grootscheepse fraude heeft kunnen plaatsvinden en welke concrete maatregelen ondernomen zijn om herhaling in de toekomst te voorkomen. Rond dezelfde periode toen de belkaartenfraude bekend werd, brak het nieuws dat de CEO van Telesur, Mike Antonius, op eigen verzoek was opgestapt, om persoonlijke redenen zoals opgegeven. Parmessar wilde weten wat overeengekomen is met de ex-directeur van Telesur bij zijn ontslag. Het Assembleelid vraagt naar het ontslagdocument, omdat hij wil weten wat de gouden handdruk aan de voormalige Telesur-directeur inhoudt.

error: Kopiëren mag niet!