VSB en ASFA bekritiseren besluit regering over vrijstellingen invoerrechten

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben hun ontevredenheid geuit over het besluit van de regering om de vrijstelling van invoerrechten voor bedrijfsmiddelen niet te verlengen. Deze regeling, geldig van 28 december 2023 tot 28 juni 2024, stelde ondernemers in staat om invoerrechten te vermijden. 

Het stopzetten hiervan, zonder duidelijk beleid of criteria, wordt als onbehoorlijk bestuur beschouwd en ondermijnt de voorspelbaarheid die essentieel is voor ondernemers. Dit beleid leidt tot hogere invoerkosten, vermindert de concurrentiepositie van lokale bedrijven en heeft een negatieve impact op de economie. 

VSB en ASFA dringen aan op verlenging van de vrijstellingen totdat de commissie haar evaluatie heeft afgerond en een op betrouwbare data gebaseerd advies heeft uitgebracht.

error: Kopiëren mag niet!