Opmerkelijk: Eartha Mary Magdalene White: Een leven van onvermoeibare filantropie

Eartha Mary Magdalene (MM) White, een prominente zwarte filantroop en zakenvrouw uit Jacksonville, Florida, werd geboren op 8 november 1876 en was het 13e kind van voormalige slaven. Geïnspireerd door haar geadopteerde moeder Clara White, die anderen hielp volgens het motto “Doe al het goede dat je kunt,” leidde Eartha een opmerkelijk leven van filantropie.

Ze studeerde aan het National Conservatory of Music en zong voor het eerste zwarte operagezelschap. Terug in Jacksonville zette ze diverse ondernemingen op en verzamelde een nettowaarde van meer dan $1 miljoen, grotendeels besteed aan filantropische projecten.

Eartha richtte verschillende voorzieningen en organisaties op om de zwarte gemeenschap te ondersteunen, waaronder weeshuizen, rusthuizen en de Clara White Mission. Ze overleed aan hartfalen op 97-jarige leeftijd op 18 januari 1974.

Haar werk leeft voort via het Eartha M.M. White Legacy Fund.

error: Kopiëren mag niet!