Japan neemt eindelijk afscheid van de floppydisk

Jaren geleden gingen honderden landen Japan voor, maar in 2024 heeft ook dit land eindelijk afscheid genomen van de floppydisk, een externe schijf waar men vroeger bestanden van decomputer op bewaarde.

De vierkante floppy’s, gemaakt in de jaren ‘60, raakten in de jaren ‘90 uit de mode toen er efficiëntere opslagoplossingen werden uitgevonden. Hoewel ze her en der vast nog te koop zijn, stopte Sony als laatste fabrikant van de floppy in 2011 de productie.

Maar dat weerhield Japan er niet van om de plastic schijven te blijven gebruiken. Sterker nog, tot vorige maand werden inwoners van het land gevraagd om documenten in te dienen bij de overheid met hulp van de verouderde opslagapparaten.

Maar inmiddels zijn ze ook in Japan overstag en zijn de regels geschrapt, meldt de BBC op basis van minister van Digitale Zaken Taro Kono: “We hebben de oorlog tegen de diskettes gewonnen.”

error: Kopiëren mag niet!