Porknokker springt in put op terrein Zijin Mining in poging om aan aanhouding te ontkomen en verdrinkt

Het lichaam van de 19-jarige porknokker D.E. is zondagochtend 7 juli gesignaleerd en door de politie van Brownsweg geborgen uit een put op het terrein van Zijin Mining.

Agenten van politiebureau Brownsweg kregen in de nacht van zaterdag 6 juli omstreeks 24.00 uur, melding van een verdrinking en gingen naar de locatie voor onderzoek. Daar aangekomen trof de politie leden van de Taskforce van Zijin Mining aan die tegen de agenten zeiden dat zij tijdens werkzaamheden op vrijdag 5 juli twee porknokkers hadden aangehouden.

Een van ze, de 19-jarige D.E., was ter ontkoming aan zijn aanhouding van een 20 meter hoge bench gesprongen. Hierna stond hij op, rende weg en viel in een waterput waar hij in de diepte verdween en niet meer boven water kwam. 

Het lichaam van D.E. is inmiddels geborgen. Volgens bewering van personen op social media zou D.E. door politieambtenaren zijn neergeschoten, wat met klem door de politie wordt tegengesproken. 

Daarenboven zijn op het lichaam van de porknokker geen schotverwondingen en of verwondingen afkomstig van enig misdrijf aangetroffen die aanleiding zouden geven tot nader onderzoek, waardoor het stoffelijk overschot na overleg met het Openbaar Ministerie in opdracht van deze is afgestaan aan de familie ter begrafenis.

error: Kopiëren mag niet!